Det är dags för en riktig toppmatch när Boston tar emot Pittsburgh i TD Garden. Laget är otroligt hemmastarka, men pekar verkligen formen uppåt? Min känsla säger att det kommer bli en riktigt jämn och grinig match, men att Pittsburgh står som såpass stora underdogs förstår jag inte. OBS! Matchen blev uppskjuten pga av bombningarna i Boston, men är planerad att spelas på lördagskvällen istället. Skjuter fram spelstoppet bara så reken finns kvar och även spelet ändras inte.

  • Match: Boston – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 2.23 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20/4, 18.35 

Boston har gått riktigt tungt på slutet, iallafall om man ska jämföra med deras första del av säsongen. Man är fortfarande ett riktigt bra lag som just nu också kämpar om segern i Northeast Division tillsammans med Montreal, men jag tycker formen har pekat nedåt de sista veckorna. Visst, man vinner fortfarande en hel del matcher, men spelet är absolut inte lika övertygande som det varit. Man har dessutom haft svårare att göra mål och framförallt har man börjat släppa till mycket fler målchanser. Boston har alltså tre raka förluster, även om man senaste matchen tappade i slutsekunderna och sedan förlorade på straffar mot Buffalo. Man behöver dock poängen om man vi kunna vinna sin division, men om jag ska vara ärlig så känns Pittsburghs odds idag riktigt högt. Boston har haft svårt för Pens de säsongerna och även denna säsong där man förlorat båda mötena. Nu har man dock hemmaplan och där är man starka, men samtidigt får man inte glömma att man idag möter ett av ligans absolut bästa lag. Tittar man på deras spel så går mycket ut på framåt att man ska ta skott från backplats och försöka vara starka framför mål. Det tror jag är något som gynnar Pittsburgh med tanke på att de har flera defensivt starka backar som gillar att bara stå framför mål och rensa bort både spelare och puck. Bostons form pekar neråt och det är min största anledning. Man har inga nämnvärda avbräck.

Boston is 2-4 SU in its last 6 games
Boston is 0-5 SU in its last 5 games when playing Pittsburgh
Boston is 0-5 SU in its last 5 games when playing at home against Pittsburgh 

Pittsburgh går som tåget för tillfället och man har den bästa formen i hela ligan, ändå saknar man flera tongivande spelare. Laget tog senaste en stabil seger mot Montreal med 6-4. Man gick ifrån tidigt med 3-0 och redan där kändes det som matchen var över. Man saknar Sidney Crosby, Paul Martin, Evgeni Malkin och även James Neal. Man har en otroligt bred trupp vilket har visat sig nu när alla deras nyförvärv klivit fram och varit extremt bra. Man får dock inte samma tryck i offensiv zon, men effektiviteten är hög och man har många som kan gå in och avgöra. Brenden Morrow visar att han är en riktigt bra spelare och kan bära ett lag trots att man saknar flera viktiga spelare. Malkin sägs dock ha tränat igår och kan mycket möjligt vara redo för spel, vilket bara är positivt . Man har haft lätt för Boston och har faktiskt fem raka vinster inbördes och totalt så har man vunnit 8 av de 10 senaste. Med tanke på att såpass många offensivt viktiga spelare har saknats i Pittsburgh så prioriterar man en stark defensiv, och det gör man med bravur även om det i sista matchen rann iväg till fyra insläppta tillslut. Jag räknar inte med att Pittsburgh ska vara spelförande i Boston, men formskillnaden mellan lagen går inte att undgå för tillfället och här tycker jag att Pittsburghs odds har sprungit iväg lite väl mycket då jag anser att det ändå är en liten fördel för Pens här.

Pittsburgh is 5-0 SU in its last 5 games
Pittsburgh is 20-2 SU in its last 22 games
Pittsburgh is 8-1 SU in its last 9 games on the road


Det är inga konstigheter här. Boston är faavoriter för att Pittsburgh saknar ett par viktiga spelare och för att de behöver poängen mer än sina motståndare. Boston är inte dåliga på nåt sätt och kan vinna, men oddset är faktiskt brutalt högt på Pittsburgh denna afton. Jag spelar Pittsburgh ML till oddset 2.23 hos Pinnacle med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden