Boston tar idag emot Philadelphia hemma i TD Center. En match som betyder betydligt mycket mer för bortalaget än vad det gör för Boston. Jag kommer inte spela på en vinnare, utan kommer hellre lägga fokuset på antal skott.

  • Match: Boston – Philadelphia
  • Speltips: Över 59.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 5/4, 20.05

Boston har redan säkrat sin divisionstitel och en plats i slutspelet. Därför är den här matchen inte lika viktig för dem som den är för Flyers. Däremot så jagar man poäng eftersom man fortfarande är med och slåss om Presidents Trophy, som tilldelas det lag som samlat ihop flest poäng i grundserien och därmed blir bäst rankade lag i kommande Stanley Cup. Boston på hemmaplan gillar jag och Boston som lag gillar jag. Man är en maskin utan dess like och när de är formtoppade är de otroligt svåra att möta. Jag har sagt det innan, men det känns som att Bruins är ett självklart lag i finalen senare i vår/sommar. Man har en tyngd och bredd som få lag har. Man är bra på skridskor och är livsfarliga i anfallszon när man kommer nära målet. Boston åker mycket skridskor och på hemmaplan lägger de pucken på mål som de flesta lag gör när de spelar inför sin hemmapublik. Bruins kanske har släppt på det defensiva litegrann de sista matcherna och därmed släpper man både in mål och skott mot egen kasse. Det ser jag bara som positivt i det här läget. Med tanke på att man är klara kanske man inte har den där extra gnistan för att täcka ett skott som man kommer ha i slutspelet när man verkligen har saker att spela för.

rask04

Philadelphia är i en liten annan sits. Man behöver vinna idag och man behöver alla poäng man kan få för att försöka säkra en plats i slutspelet. Man startade säsongen otroligt uselt och man fick absolut inte igång sina största stjärnor. Något som gjorde att man halkade efter en aning. Man är i lite halvtaskig form och har faktiskt inte gjort mål på två hela matcher. Ska man börja vinna igen så måste man visa lite desperation och det är jag säkra på att man gör. Desperation brukar oftast generera ett par skott till då man i trängre lägen kanske väljer att slänga en puck på mål istället för att lägga en avgörande passning. Flyers kommer släppa till skott borta mot ett av ligans bästa lag och jag är säkra på att man kommer skapa en hel del framåt. Det är ändå offensivt man ska ha sin styrka och jag tror man vet om att man säkerligen behöver göra minst tre mål idag för att ha en chans att vinna. Man mötte Boston för en dryg vecka sedan och då vann man skotten med 52-30. Det var visserligen i Philadelphia, men känslan är att vi får se en liknande matchbild idag. Den här säsongen har två av tre möten gått klart över linan. Den tredje slutade med exakt 59 skott.


Ett lag som kan spela avslappnat och förmodligen bjuder man också sina motståndare på något extra lagom. Flyers är desperata och kommer behöva mata puck mot mål för att ha någon chans idag. Mitt spel blir över 59.5 skott till oddset 1.85. Spelet finner ni hos bwin och spelas med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden