Boston tar ikväll emot New York Rangers hemma i TD Garden och på nåt sätt så tilltalar mig oddset väldigt mycket här. Det är två formtoppade lag som kommer till spel ikväll, men samtidigt så bröts Rangers vinstsvit senast i derbyt mot Islanders. Jag går på en vinnare här.

  • Match: Boston – NY Rangers
  • Speltips: Boston ML
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16/1, 01.05

boston_bruins_200x200Boston ser äntligen ut att vara på vinnarspåret igen efter att mer eller mindre hela säsongen letat efter den där formen som man kanske egentligen förtjänar att ha. Bruins har nu fyra raka segrar och segern senast mot Tampa var väldigt bra genomförd där man hela matchen hade Tampa under kontroll, trots att matchen slutade 4-3. Nu när man hittat formen så brukar man normalt sett vara väldigt svårstoppade. Man har ett tungt lag som bygger mycket på energi och när man har den energin så är man ett av ligans klart bästa lag. Det har man visat gång på gång när man varvat upp i slutspelen. Nu har vi inte kommit så långt i säsongen ännu, men samtidigt så måste man börja hitta ett vinnande spel och det är vad man gjort nu. Man skapar chanser och man är heta framför mål, som kanske är just lite av Bruins styrka. På hemmaplan har man varit riktigt bra, som de flesta är på sin hemmais i NHL. Under ordinarie tid så har man bara förlorat 6 av 24 matcher vilket tyder på en styrka. Man håller det ofta jämnt mot motståndarna och nu när man som sagt har den där formen så ska det mycket till ifall man ska bli stoppade hemma i TD. Ingen starter är confirmed i skrivande stund, men anser inte att det spelar någon roll vem av Rask och Svedberg som startar.

rangers_200x200Rangers förlorade senast och det var lite på tiden med tanke på att man vunnit det mesta de senaste veckorna. Lundqvist i målet har varit en vägg under en lång tid, men fick tillslut se sig besegrad och även utbytt i förlustmatchen 0-3 hemma i derbyt mot NY Islanders. Det var inget snack om vilket lag som var det bästa laget. Islanders fullkomligt kontrollerade hela matchen och tog till vara på varenda misstag Rangers gjorde. Hemmalaget tappade mycket puck i mittzonen och fick en hel del snabba spelvändningar emot sig och man orkade inte med Islanders snabba tempo under 60 minuter. Idag är det en ny match mot ett lag som är i storform. Det ska inte vara några problem att ladda om inför en sådan match, men Rangers är som Boston ett lag som bygger på mycket energi, och möjligtvis har den energin gått ner några hack efter förlusten för två dagar sen. Man är ett bra lag helt klart, men man möter idag ett lag som har trummat igång på allvar och jag tror man kommer få en tuff resa. Tittar man historiskt så har Rangers haft väldigt svårt för Boston. Bruins har fyra raka segrar mot Rangers och dessutom 7-3 inbördes på de senaste tio mötens. Sanningen är också att Rangers inte vunnit en gång under ordinare tid på dessa matcher. Rangers saknar Derek Stephan och Cam Talbot kommer att vakta kassen.


Bruins har ångat igång och då är man svårstoppade. Formen är en fördel för Boston och även det historiska där Rangers haft väldigt svårt mot just Chara och companie. Mitt spel denna afton blir alltså Boston ML till oddset 1.80 hos bet365. Insatsen kommer idag att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden