En av nattens bästa matcher spelas i Boston där hemmalaget tar emot Islanders. Hemmalaget har spelat upp sig och har tagit upp jakten på divisionssegern medans Islanders har visat lite svagheter de senaste matcherna. Jag kommer dock även här att lägga fokus på antal skott.

  • Match: Boston – NY Islanders
  • Speltips: Över 59.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/2, 01.05

boston_bruins_200x200Boston åkte på en torsk senast i matchen mot Rangers på bortaplan. Det var väl inte direkt oväntat med tanke på att det var ett väldigt bra lag på andra sidan. Tittar man dock på deras form i övrigt så har den varit uppåt den sista tiden. Man kämpade länge i början med att få igång både anfallsspel och försvarsspel. Målvakten Tuukka Rask har räddat dom i många matcher och man kan tacka honom för en hel del poäng. Nu har man dock spelat upp sig och det känns som att ju närmare slutspel vi kommer desto bättre kommer de att bli. När de är i form så är dem tunga att möta. Man spelar med hög fart och älskar att brunka sig in framför motståndarnas kasse och skapa lägen därifrån. Man använder även sina backar flitigt för skott. Boston har inte den här säsongen övertygat och skjutit så mycket som man brukar, men är det nånstans man ska göra det så är det på hemmaplan. Nu har man som sagt höjt sitt skottsnitt under den andra halvan och det är såklart positivt för vårt spel. Det lilla problem man haft på slutet är att man faktiskt släppt till en hel del chanser. Idag möter man det lag som skjuter näst flest skott i ligan och jag blir förvånad om man inte får minst 30 skott emot sig. Framåt bör man på hemmaplan kunna skjuta i alla fall 30 skott, trots att Islanders normalt sett är ganska bra bakåt.

islanders_200x200Islanders känns det som att jag skriver om varenda dag på nåt sätt. Jag skriver väl i princip samma sak varje gång, men det ska såklart nämnas. Man är ett riktigt bra offensivt lag och det är där man har sin styrka. Man snurrar friskt i anfallszon med de flesta lagen och chanser skapar man i mängder. Det känns som att man skulle kunna skjuta ännu ett par extra skott ibland med tanke på att man gillar att hålla i pucken. Jag har också nämnt att man är bra bakåt och släpper till ganska lite skott. Frågan är egentligen om man är så bra bakåt med tanke på att man släpper in en hel del mål. Man är dock så bra framåt så att man blir bra bakåt. Tiden i anfallszon är betydligt mycket mer än vad den är i egen zon. När man väl möter ett lag som kan spela bra hockey så kan man få det jobbigt och ibland visar det sig också. Nu är laget i lite obalans och har varit det under någon vecka. Jag tror att båda lagen kommer att lösa runt 30 skott och då sitter det här spelet förmodligen. Historiskt sett så har de mötts ganska mycket de senaste åren och hela sju raka möten har krossat dagens lina. De två mötena den här säsongen har slutat 45-33 och 38-32 i skott, båda till Islanders favör. Jag är som sagt inne på att det kan bli en riktigt trevlig drabbning med mycket fart. Det har det blivit förut och jag tror inte det blir någon ändring nu.


Islanders trycker alltid på med en massa skott och Boston har inte övertygat defensivt på slutet. Båda lagen har potential att skjuta minst 30 skott och då sitter detta förmodligen. Mitt spel kommer alltså bli över 59.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden