Boston är en av huvudfavoriterna i Eastern Conference denna säsong. Nu tar man emot ett av lagen som förmodligen kommer ligga på nedre halvan. Islanders spelade igår mot Toronto och vann med 7-4. Nu blir det genast en tuffare match.

  • Match: Boston – NY Islanders
  • Speltips: Boston
  • Odds: 1.80 @ Bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 26/1, 01.05

Boston har nu fått en dags vila sedan den tuffa matchen mot Rangers på bortaplan. Man stod för en stark upphämtning, men förlorade sedan i övertid med 4-3 efter Marian Gaboriks tredje mål för kvällen. Hemma i TD Garden är man alltid starka och spelar både hårt och fartfyllt. Man har vunnit båda sina hemmamatcher mot Rangers respektive Winnipeg efter straffar. I den första matchen mot Rangers var det Boston emot Henke Lundqvist och i den andra matchen emot Winnipeg så borde man ha avgjort tidigare än på straffar, men flertalet ramträffar stod i vägen. Nu kommer man sätta full fart direkt och man har vunnit 9 av de 11 senaste matcherna mot Islanders. Tuukka Rask startar återigen för hemmalaget och han har spelat oerhört stabilt de första matcherna.

Islanders vann igår natt mot Toronto med hela 7-4 och det var chanser åt båda håll, riktig hawaii-hockey och en kul match att se på. Sanningen är att man kan kanske vann matchen på grund av att Toronto ställde Ben Scrivens i kassen. Ärligt nu, det var längesen jag såg en så dålig målvaktsinsats och det känns som vilken annan målvakt i NHL hade vunnit matchen åt Toronto. Ni kan se highlights från matchen här. Ikväll väljer man att vila deras duktiga målvakt Evgeni Nabokov och istället ställa den evigt skadade Rick DiPietro. Han har gjort  ett par bra NHL-säsonger, men hallå, det var typ 7-8-9 år sedan. Senaste säsongen stod han endast 8 matcher och året innan 26 stycken. På de fem senaste säsongerna har han bara spelat totalt 51 matcher pga sina skadebekymmer. Nu är det dags för säsongens första match, och det blir en tuff start för honom. Att möta Boston på bortaplan i sin första match för året och dessutom har lidit av skador och inte kunnat träna/spela så mycket som man bör göra kommer säkert sätta sina spår.

Boston ångar på hemma i TD och mot en matchotränad Rick DiPietro så ska man slå detta Islanders. 1.80 får vi på raka spelet och det ska verkligen sitta. Blir standardinsats på detta, 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden