Gårdagens chansspel på Perron gick inte hem trots att hans femma knappast saknade chanser under matchen. Idag lägger vi krutet på en vinnare i tungviktsmötet mellan Boston och LA Kings. Jag tror att hemmafördelen kommer att väga tungt här.

  • Match: Boston – LA Kings
  • Speltips: Boston ML
  • Odds: 1.75 @ Ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 1/2, 01.00

boston_bruins_200x200Boston spelade vi emot i deras senaste match när de mötte Islanders på bortaplan. En match som man vann och genomförde på ett grymt bra sätt. Nu kan man visserligen tacka Tuukka Rask för segern då han stod för några alldeles fenomenala räddningar under matchens gång. Just Rasken har varit en stor bidragande orsak till att man ligger där man ligger  för tillfället med tanke på att man faktiskt haft en ganska tung höst. Det är faktiskt den sista månaden som man äntligen kommit igång och börjat hitta formen igen. När Boston har ett fungerande spel och man är inne i ett litet flow så är man väldigt svårstoppade. Det har man visat under många säsonger nu och ju närmare slutspel man kommer desto farligare lär man bli. Matchen senast var som sagt ytterligare ett steg framåt. Man släppte visserligen till en hel del chanser, men det ska sägas att man var i ledningen under större delen av matchen och då är det ganska självklart att man får ett större tryck emot sig. Dessutom mötte man ju New York Islanders på bortaplan som är ett av ligans klart bästa lag framåt och det är väl anledningen till att man fick tillbringa ganska mycket tid i egen zon. På hemmaplan är Boston dock väldigt tunga att möta och nu när man dessutom är skadefria så ska man ha god chans i denna match. Rask startar återigen i kassen.

los_angeles_200x242Los Angeles har haft det väldigt tufft den sista tiden. Förlusterna har radat upp sig och målen har trillat in alldeles för enkelt bakom både Quick och Jones. Det handlar väl lite om självförtroendet antar jag då spelet inte har sett så kasst ut i jämförelse hur få poäng man har tagit. Nu gjorde man dock en riktigt bra match senast när man slog Chicago på hemmaplan med 4-3 och förhoppningsvis så kommer man upp en grad igen. Jag tror dock att man kommer få det svårt idag. Man möter ett lag som spelar lite som man själva gör med sin storlek och det kommer man långt på. Jag tror på en tuff och tät match där hemmalaget kommer ha stor fördel av att spela i sin egen borg. Kings har haft det oerhört tufft utanför sin egen hemstad. Man har faktiskt bara lyckats vinna 5 av 20 matcher på resande fot den här säsongen. Lägg därtill att man endast vunnit en ynka match på bortaplan mot lag som kommer från den östra konferensen. Idag möter man ett av de bästa i hela east och mitt spel kommer vara givet idag. Kings saknar Slava Voynov och Tanner Pearson. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men tycker inte heller det spelar någon större roll.


Boston har bra form och är svårtstoppade på hemmaplan. Kings däremot har ett hyfsat sargat självförtroende och är inte alls sig lika på resande fot om man jämför hur man spelar hemma i LA. Mitt spel blir därför Boston ML till oddet 1.75 hos Ladbrokes. Insatsen kommer att landa 6 units denna natt.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden