Boston Bruins kommer ifrån en seger i New York mot Henkes Rangers med hela 6-3. Idag har man på pappret en betydligt lättare uppgift än vad man hade för ett par dagar sedan, men NHL är NHL och där kan det gå hursomhelst. Idag kommer jag återigen köra på ett skottspel.

  • Match: Boston – Florida
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.80 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 5/3, 01.05

Boston har efter OS-uppehållet spelat tre matcher där vinsten senast var den enda i raden. Tittar man på hur de spelar så har det varit ganska bra. Man har fått fart på sin offensiv och kanske börjar man närma sig den där farliga slutspelsformen som bara Boston kan hamna i. När de får upp farten är de tunga och väldigt svårstoppade. Deras spel handlar mycket om att gå hårt på mål med mycket folk och det är just där Florida känns svaga just nu. Boston har de senaste matcherna skapat väldigt mycket chanser och idag möter man ett lag som har tydliga problem med sitt försvarsspel. Bruins kommer att föra spelet idag och spelar de bara som de gjort de senaste matcherna så har man goda chanser till att komma en bra bit över 30 skott inatt. Boston startade säsongen lite halvknackigt spelmässigt, men har ju längre det gått av säsongen hittat mer flyt i det offensiva.

rask04

Florida är ett lurigt lag. Man har en hel del potential framåt enligt mig, men faller mycket pågrund av att man har ett för dåligt försvarsspel. De sista matcherna har det varit katastrof, både i insläppta mål och antal chanser de släppt till. Då har de mött Columbus, Washington och Islanders, vilket är tre lag som bör vara betydligt lättare att möta än ett gäng hungriga björnar på bortais. Framåt ser det ganska okej ut under långa stunder, men det räcker inte i längden när man är för dåliga bakåt. Man har i vilket fall potential till att skapa en del och man bör lösa linan tillsammans med Boston denna afton. Inbördes mellan lagen så har man klarat linan i 8 av de 10 senaste mötena så är allt normalt så bör detta lösas även denna gång.


Det brukar vara fartfyllda matcher när dessa lag möts och jag tror inte på något undantag inatt. Boston har sett bra ut senaste tiden och man bör klara 30 skott minst ganska lätt. Gör man det så är det upp till Florida och det ska man klara. Mitt spel blir över 58.5 skott till oddset 1.85 hos bwin. Jämför detta med andra bolag som har satt en högre lina och till ett lägre odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden