Boston tar idag emot ett avsågat Florida och de behöver poäng. Boston såg bra ut igår, men lyckades inte få med sig några poäng mot Pittsburg. Florida är för tillfället ett stor katastrof och allt annat än en förlust skulle vara en stor skräll.

  • Match: Boston – Florida
  • Speltips: Boston över 3.5 mål
  • Odds: 2.20 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/4, 18.35

Boston har fyra raka förluster och man behöver nu börja vinna ifall man ska ta ikapp Montreal i kampen om segern i Northeast Division. Som tur är har Habs också tappat i form och Bruins är trots dessa förluster bara två poäng efter. Dessutom har man två matcher mindre spelade så chansen är stor att man tar sig förbi Montreal. Resan lär börja idag när ett uselt Florida kommer på besök. Igår spelade man emot Pittsburgh och då rekades en förlust för laget, vilket mycket riktigt gick in. Matchbilden som jag förväntade mig var att Boston skulle föra matchen klart, men att Pittsburgh skulle vinna pga en starkare defensiv. Det var ungefär så det såg ut. Boston skapade otroligt mycket framåt, men fick inte in pucken bakom ett vilt offrande Pittsburgh-försvar. På de sista fyra matcherna har man skjutit 164 skott, men bara lyckats peta in sju mål. Något säger mig att det kan bli islossning idag. Dels för att man haft lite oflyt, men framförallt för att Florida är otroligt dåliga bakåt. Idag har man inget betongförsvar emot sig som man hade igår, utan nu är det ett uppgivet Florida. Boston har en av de absolut bästa trupperna i ligan och att en spelare som Milan Lucic inte ens fick vara ombytt igår säger en hel del. Calle Söderberg gjorde debut och fick en hel del speltid och kanske får han göra första målet idag. Ytor kommer Boston att få, det är det ingen tvekan om. Frågan är bara om man lyckas förvalta sina lägen idag. Jag tror det, Florida är för dåliga just nu. Laget har dessutom inga skadefria.

Boston is 8-4 SU in its last 12 games at home
Boston is 4-1 SU in its last 5 games when playing Florida
Boston is 4-1 SU in its last 5 games when playing at home against Florida
Bruins Overall Scoring: 2.8
Bruins Home Scoring: 3.1 
Bruins Scoring Against Panthers last 10 games: 3.3 

Florida väntar på semester. Det är tydligt på deras resultat senaste matcherna. Man har fem raka förluster och släppt in 7, 3, 5, 6 och nu senast 6 mål igen. Försvaret har varit ytterst lojt i egen zon och det ser verkligen ut som att de inte bryr sig längre. Varken Jacob Markström eller Scott Clemmensen får någon vidare hjälp och det hjälper ju inte att deras kvalité inte heller är speciellt hög. Markström har potential att bli riktigt bra, men har varit alldeles för ojämn denna säsong. Clemmensen är bara usel enligt mig, finns inte en ljuspunkt att hämta hos honom. Florida har släppt in mest mål i hela NHL och en stor anledning kanske är att man fått säsongen förstörd av tonvis med skador. Nu har man ändå fått tillbaka ett par gubbar, men känslan är ändå att de bara vill hem till golfbanan och stranden i sin varma hemstad. Man spelade igår mot ett för tillfället uselt New Jersey och på nått sätt lyckades man ändå få sex puckar i baken. Även om man idag möter ett lag som inte är i toppform så är det ändå ett av de bästa i världen och jag har verkligen svårt att se Florida släppa in mindre än fyra mål ikväll. Lägg därtill att man haft otroligt svårt mot Boston de sista säsongerna. Panthers saknar Ed Jovanovski, Peter Mueller, Stephen Weiss, Filip Kuba, Kris Versteeg och Jose Theodore.

Florida is 0-5 SU in its last 5 games
Florida is 1-7 SU in its last 8 games on the road 
Panthers Overall Defense: 3.6
Panthers Road Defense: 3.8


Känslan är att det blir proppen ur för Boston idag, speciellt när man möter ett mindre bra lag. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund för Panthers, men anser att det inte spelar någon större roll. Hoppas dock på Clemmensen. Jag spelar Boston över 3.5 mål till oddset 2.20 hos Pinnacle med 6 units. Jag kommer även spela ett litet sidospel i matchen, Boston att vinna med fem mål eller fler till oddset 9.50 hos bet365, insatsen blir låga 0.5 units på detta.

Boston över 3.5 mål () – 6 units
Boston att vinna med fem mål eller fler (9.5) – 0.5 units 

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden