Lucia och julen närmar sig med stormsteg och inatt har vi många intressanta matcher på schemat. Det har varit dåligt med skottspel den här säsongen från min sida, men ska försöka komma igång med dessa framgångsrika spel igen. Idag kommer jag testa ett skottspel från tungviktsmötet mellan Boston och Chicago.

  • Match: Boston – Chicago
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/12, 01.05

Boston har faktiskt öppnat säsongen ganska uselt om man tittar på vad de har för mål. Samtidigt tycker jag deras division blivit klart starkare den här säsongen gentemot förra. Tampa, Detroit och Montreal har höjt sig ett snäpp, medans Boston kanske tagit ett kliv ner. Det kanske är dags för ett litet skifte dock. Det tror jag hockeyn skulle må bra av. Boston är fortfarande ett riktigt bra lag och man har potentialen till att gå hela vägen, helt klart. Man brukar höja sig lagom till ett slutspel och där också visa hur tunga man är att möta. Det är man fortfarande och man kanske också haft lite otur hittills. Kanske är skadan på Zdeno Chara såpass kännbar och kan vara skillnaden mellan vinst och förlust i många matcher. Han är deras toppback och en av ligans bästa som snittar 25-30 minuter per match, vilket självklart blir en stor saknad när han varit borta. Idag förväntas han dock göra comeback, men tror inte det påverkar jättemycket ändå då jag tycker linan är ganska låg idag. Han bidrar både framåt och bakåt, men känns väl som att det är bakåt som det syns mest att han var borta. Bostons försvar har inte varit sig likt och har den här säsongen släppt till cirka 30 skott per match. Det är ett ganska högt snitt ändå med tanke på att man de senaste säsongerna legat runt 27-28 skott. Idag möter man ligans bästa lag för tillfället och då blir det självklart tufft i egen zon. Framåt är man vassa som vanligt, framförallt hemma i TD Garden. Man kör på, slänger mycket på mål och det är just hemma man skjuter som mest. Man släpper till lite mindre skott hemma, men idag möter man såpass bra motstånd att man bör släppa minst 30 skott denna afton.

boston_bruins_200x200chicago_blackhawks_200x200

Chicago är som sagt ligans hetaste lag just nu med sju raka vinster. I början av säsongen hade man lite problem framåt och man såg lite loja ut, vilket i och för sig är ganska vanligt hos Chicago. Nu har man dock kommit igång och när man väl har den där farten uppe är man svårstoppade. Man har en otrolig bredd på sitt lag och är ganska allrounda i sitt spel. Man kan anpassa sig ganska bra och det är nog en anledning till att man är såpass bra som man är just nu. När man är inne i det här flowet så har man en tendens att skjuta väldigt mycket. Den trenden har vi sett under flera säsonger nu. Den här säsongen skjuter man hela 36 skott i snitt per match och det är man överlägset bäst med i hela ligan. Jag förväntar mig en jämn match idag som kommer svänga lite framochtillbaka. Det är två bra lag med sin styrka offensivt och jag hoppas också det visar sig idag. Tittar man på historiken mellan dessa så är det lite intressant ändå. Dagens lina har man klarat i  7 av de 10 senaste matcherna, även om några varit slutspel och lite andra förutsättningar. Jag tror dock på en rolig match idag, mycket pågrund av Chicagos fina form.


Två offensivt bra lag och ett Chicago i storform är några av anledningarna varför jag tror på detta. Nu hoppas vi på en bra start på skottspelen igen efter ett litet uppehåll. Mitt spel inatt blir alltså över 58.5 skott på mål till oddset 1.85 och det spelar vi hos Bwin. Insatsen blir som vanligt på 6 units när det gäller skott.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden