NHL-söndag och flera kvällsmatcher på svensk tid. Fokuset hamnar i mötet mellan Boston Bruins och New Jersey Devils. Ett formstarkt hemmalag mot ett bortalag som är på väg neråt. Inte blir det speciellt bättre för Devils som har förlorat fyra raka matcher mot Bruins. Kan laget hålla igen bakåt och spela sin normalt tråkiga ishockey?

  • MatchBoston Bruins– New Jersey Devils
  • Liga: NHL
  • Speltips: Under 5,0 mål 
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 20/12, 23:00

Startande målvakter:
Bruins:
Devils: C. Schneider

Hemmalaget Bruins har gått oerhört starkt på slutet och börjar bli mer och mer lik den stora tuffa björnen laget brukar vara tidigare säsonger. Laget besegrade formsvaga och sjunkande skeppet Pittsburgh Penguins med 6-2 på bortaplan. Segern betydde lagets andra och poäng i fem raka matcher. Trenden blir bättre då Bruins har tagit poäng i nio av sina tio senaste matcher, 6-1-3.
Den fina poängskörden skjuter Bruins allt högre upp i tabellen. Vi finner nu Bruins på en femte plats i Eastern Conference med fyrtio poäng efter trettioen matcher.

Hemmaspelet i TD Garden har däremot inte vara lika strålande som tabellplaceringen visar. Endast sexton poäng efter sexton hemmamatcher och Bruins är blott Eastern Conference trettonde bästa hemmalag.
Det stora problemet är att försvarsspelet inte alls har fungerat och med målskillnaden 49-45 snittar Bruins flest mål per hemmamatch i Eastern Conference. Totalt 5,9 mål per match och laget har spelat nio av dessa sexton matcher över 5,5 mål.
Däremot har spelet tightas till och Bruins har spelat fyra raka hemmamatcher under 5,5 mål samtidigt som laget vunnit två av dom tre senaste hemmamatcherna.

Bruins kommer till spel utan:
Z. Rinaldo
J. Kemppainen
C. Kelly

boston_bruins_200x200 V.S new_jersey_200x200

Devils är inne i en tung period. Laget spelade så sent som igår mot Anaheim Ducks på hemmaplan. Trots att man bjöd på ett bra motstånd föll laget tungsamt nog med 1-2 och inkasserade sin andra raka förlust och den sjätte förlusten på dom tio senaste matcherna, 4-4-2.
Förlusterna har tagit bort Devils från slutspelsplats. Med trettiosex poäng efter trettiotre omgångar ligger Devils på en nionde plats i Eastern Conference med två poäng upp till slutspel.
Devils är sig lik med att spela målsnålt. Med målskillnaden 78-82 snittar laget 4,84 mål per match.

Bortaplan har varit lite av Devils styrka under säsongen. Femton bortamatcher spelade och nitton poäng. Det placerar laget till Eastern Conference sjätte bästa bortalag.
I lagets senaste bortamatch besegrades Buffalo Sabres med 2-0. Som sig likt var matchen målsnål och det är något Devils strävar efter på bortaplan. Endast fem av femton bortamatcher har innehållit sex mål eller fler.
Noterbart är att fem av Devils sex senaste matcher har slutat under 5,5 mål.

Devils kommer till spel utan:
B. Farnham
R. Clowe

Säsongens första möte.
Mötena mellan Bruins och Devils brukar tendera i målsnålt. Tre raka möten under 5,5 mål och sex matcher av dom tio senaste har stannat under 5,5 mål. Noterbart är att Bruins har vunnit åtta av dessa tio möten.
Lagens fem senaste möten inne i TD Garden har resulterat i fyra segrar för Bruins och en seger för Devils. Notera att i tre av dom fem matcherna har Bruins nollat Devils.

Devils back to back och siktar på defensiven?
Bortalaget har i regel ofantligt svårt mot just Bruins. Inte kommer det bli lättare nu när laget är back to back och att laget är inne i en målsvacka. Endast fyra mål framåt på lagets fyra senaste matcher. Det är inte mycket som sätter skräck i motståndarna om det inte vore för försvars och målvaktsspelet. C. Schneider är en utav NHL’s bästa målvakter och är revanschsugen sen floppmatchen mot Panthers. Devils har dessutom spelat tio utav femton matcher under 5,5 mål på bortaplan och snittar bortamatcherna med endast 4,9 mål.
Det mot ett Bruins som har fått till defensiven på hemmaplan. Fyra raka hemmamatcher under 5,5 mål och endast sju insläppta mål på dessa matcher.
Matcherna mellan lagen brukar vara målsnåla. Tre raka möten under 5,5 mål och tre av dom fem senaste mötena inne i TD Garden har underspelet suttit som gjutet. Dessutom har Bruins nollat Devils i tre av dom fem senaste hemmamatcherna.
Vi kommer få se ett bortalag som inte kommer bjuda till någon hawaii-hockey utan kommer spela kontrollerat, disciplinerat och väldigt försiktigt. Bruins kommer inte vilja gå bort sig alltför mycket i onödan mot ett stabilt bortalag som Devils är.
Därför blir mitt spel under 5,0 mål till 1,83 hos bet365.