Jakub Voracek Ö1.5 poäng senast satt väldigt välbehövligt och han fick leka precis som jag förutspådde. Nu är det Bostons Bruins tur att möta Edmonton Oilers på hemmaplan. Och faktum är att Boston är ett bättre lag än Philadelphia så vågar jag tro annat än seger för Boston?

  • Boston Bruins – Edmonton Oilers
  • Spel: 1
  • Odds: 1.78 @ Bwin
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 01.00

Startande Målvakter:
Bruins: <Troligen> Tuukka Rask (1e målvakt). Räddningsprocent 90,6 %
Oilers: <Bekräftad> Ben Scrivens (1e målvakt). Räddningsprocent 89,7 %

Boston Bruins på hemmaplan brukar normalt sett vara väldigt svårforcerat, denna säsong har det inte varit sådär jätte svårt att vinna där, om man har har något att sätta emot det vill säga. Senast mötte man Florida på på hemmaplan och man vann på övertid, men nog borde man kanske avgjort på fulltid. Mja jag tycker nog det. Men ibland vill den ju bara inte in helt enkelt. Florida försvarade sig bra ska dock sägas och dom har ju en bra målvakt i Roberto Luongo. Matchen innan det vann man också, även den på hemmaplan, mot Ottawa med 4-2. Det verkar som man börjar komma igång på hemmaplan vilket bara är positivt sett till nattens spel.

Och precis som jag sa senast så kommer man få ytor mot ett Edmonton som inte alls är något stabilt lag i defensiven och kan inte se det på något annat sätt än att Boston kommer straffa dom direkt. Det som är så bra med Boston dessutom är ju att man sprider ut målen och poängen på väldigt många killar så även om någon är borta så dyker det upp en annan och gör jobbet. Men nu verkar det som förste centern David Krejci kanske kan spela, vilket är ett stort plus. Borta är dock fortfarande bjässen Zdeno Chara på backen vilket såklart är ett minus. Men Edmonton saknar fortfarande sin bäste forward i Taylor Hall så kanske är jämt skägg där.

Boston brukar förövrigt har väldigt lätt för Edmonton. man har vunnit 12 raka matcher mot Edmonton, 9 av dom på fulltid. Och man har inte förlorat mot Edmonton på hemmaplan på över 15 år(!) och jag tror inte vi kommer få se nåt trendbrott inatt.

boston_bruins_200x200            edmonton_200x200

Edmonton Oilers är, och jag kan säga det hur många gånger som helst, för dåliga defensivt för att kunna räcka till i NHL just nu. Dom har dock bra offensiv när det stämmer vilket räddar dom i en hel del matcher, men att inte kunna luta sig tillbaka och veta att man kan vinna matcher pga defensiven måste vara kämpigt. Och som jag även sagt så är bäste spelaren i laget och han som tagit flest poäng, Taylor Hall, fortsatt skadad vilket såklart är ett jätteavbräck. Även Andrew Ference, backen, är fortsatt avstängd.

Den stora frågan blir ifall Edmonton orkar stå emot tunga Boston i 60 minuter? Svaret på den frågan är nej. Jag tror inte det helt enkelt. Boston kommer bli för svåra för detta Edmonton. Att man sedan, historiskt sett, har väldigt svårt för just Boston på bortaplan gör det hela inte lättare om man säger så.

Edmonton har förlorat 8 av sina 12 matcher hittills denna säsong 7 har varit på full tid och man har ännu ingen seger på bortaplan denna säsong där målskillnaden är 10-22 haha. Stackars Edmonton säger jag. För det är sannerligen kul att se på Edmonton, med alla dessa talanger dom har, när det går bra. Det är ju dock sällan det går så himla bra. Man har väl kommit sist i NHL flera säsonger i rad nu, typ. Nej alltså finns egentligen inte så mycket mer att säga än att Boston passar inte Edmonton överhuvudtaget och det kommer märkas.


Kort summering på det hela då. Boston är ett bättre lag än Edmonton på typ alla positioner, nästan. Edmonton har haft det riktigt svårt mot just Boston senaste åren och man har 12 raka förluster mot Boston. Taylor Hall fortsatt skadad vilket är ett stort minus för Edmonton. Boston har troligen sin förste center David Krejci tillbaka, stort plus. Nej jag spelar Boston att vinna på full tid till oddset 1.78 vilket är helt okej. Insatsen får bli lite mer än medel. Nu kör vi!

/ L’orso