Tidiga matcher i Nation Hockey League och redan nedsläpp 17:30 svensk tid inne i TD Garden när Boston Bruins möter Detroit Red Wings. Ett hemmalag som har börjat hittat formen och har nu poäng i fyra raka matcher. Kan Bruins ta en viktig seger ikväll och ta sig ett steg närmare slutspel trots att laget är back to back?

  • Match: Boston Bruins – Detroit Red Wings
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Bruins
  • Odds: 1,83 @bet365
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 8/3, 17.30

Startande målvakter:
Bruins: 
Red Wings: J. Gustavsson

Bruins kommer till spel back to back. Det lär göra föga när laget tog en tung seger mot Philadelphia Flyers med 3-2 efter förlängning. Bruins tappade 1-0 till 1-2 men lyckades kvittera i powerplay med bara femton sekunder kvar till 2-2 och var sedan det hetare laget under förlängningen och vann rättvist.
Segern var Bruins tredje på lagets fyra senaste matcher och har på sina tio senaste matcher fyra segrar och sex förluster, 4-3-3.
I Eastern Conference är det jämt. Bruins har den sista wildcard placeringen till slutspel när laget ligger på en åttonde placering med sjuttiofyra poäng. Däremot är Florida Panthers hack i häl med bara två pinnar färre. Däremot har Bruins två matcher mindre spelad.

Bruins inne i TD Garden har varit bitvis upp och ner och laget är inte lika fruktat på hemmaplan som laget brukar vara under säsongerna. Den här säsongen har Bruins tagit nitton segrar, varav fyra efter övertid/straffar och förlorat femton, varav fem efter övertid/straffar. Det har blivit fyrtiotre poäng på hemmaplan för Bruins och det gör laget till Eastern Conference nionde bästa hemmalag.
På lagets fem senaste hemmamatcher har det blivit två segrar och tre förluster. Noterbart är att Bruins har tagit poäng i tre raka hemmamatcher, varav två matcher har resulterat i en seger.

Bruins kommer till spel utan:
B. Connolly
D. Krejci
K. Miller
M. Savard

boston_bruins_200x200V.S detroit_200x154

Red Wings hade ingen stabil försvarsinsats i lagets förra match. Då åkte laget på en tung förlust mot slutspelsjagande Calgary Flames med 5-2 på hemmaplan. Målvakten J. Howard var inte glödhett och släppte in fyra mål på tjugotre skott.
Förlusten bröt en segersvit på tre raka matcher och det var den femte förlusten på lagets tio senaste matcher, 5-3-2.
I Eastern Conference kan Red Wings blicka mer uppåt än neråt i tabellen. Laget befinner sig på sjätte placeringen med åttiotre poäng och har två poäng upp till fyran New York Rangers. Laget är dock tätt följt av Washington Capitals på en sjunde plats som bara är två poäng bakom men har spelat fyra matcher fler.

Bortaspelet har varit starkt under säsongen från Red Wings sida. Laget har spelat trettiotvå bortamatcher och har tagit fyrtio poäng. Det efter arton segrar, varav fem efter övertid/straffar och fjorton förluster, varav fyra efter övertid/straffar. Med den poängskörden och statistiken placeras Red Wings som Eastern Conference fjärde bästa bortalag.
I Red Wings senaste bortamatch blev det seger med 4-3 över Nashville Predators. Segern var Red Wings andra raka på bortais och den tredje på lagets fem senaste bortamatcher.

Red Wings kommer till spel utan:
D. Helm
A. Marchenko
J. Franzen

Lagens fjärde möte den här säsongen.
I det första mötet vann Red Wings på hemmaplan med 2-1.
I det andra mötet vann Bruins med 3-2 efter straffar på bortais.
Det senaste mötet spelades i Boston och där vann hemmalaget Bruins med 5-2.
Sett över lagens tio senaste möten har Bruins sju segrar och Red Wings tre.
Lagens fem senaste möten inne i TD Garden har resulterat i tre segrar för Bruins och två för Red Wings.

Kan Red Wings störa Bruins som kommer till spel back to back?
Däremot kommer Bruins till spel med en godkänd form och laget tog en skön seger under gårdagen. En sen kvittering med bara femton sekunder kvar och därefter avgöra i förlängningen. Mycket viktigt för självförtroendet och viktiga poäng i kampen mot slutspel.
Bruins är relativt hemmastarka och på hemmaplan mot Red Wings trivs laget. Tre hemmasegrar på lagens fyra senaste möten inne i TD Garden och inte nog med det så har Bruins oftast lätt mot Red Wings. Två ett i segrar den här säsongen och sju segrar på dom tio senaste mötena.
Med ett hemmalag som krigar mot slutspel och nu börjar man känna igen stora tunga Bruins. Ett hemmalag som trots att man är back to back är stärkta av den tunga segern igår och med vetskapen att Red Wings försvarsspel inte fungerade i lagets senaste match är något laget har vetskap om.
Mitt spel blir därmed Bruins som segrare inklusive övertid och straffar till 1,83 hos bet365.