Omgång sextio för Boston Bruins – Columbus Blue Jackets. Två lag vars prägel av säsongen är spridda skurar. Bruins jagar topplaceringen medan Blue Jackets harvar i bottenträsket. Nu möts lagen för tredje gången den här säsongen och får Bruins segra för tredje gången?

  • MatchBoston Bruins – Columbus Blue Jackets
  • Liga: NHL
  • Speltips: Boston Bruins
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 23/2, 01,00

Startande målvakter:
Bruins:
Blue Jackets:

Bruins har fått ordning på maskineriet efter en trevande inledning av säsongen. Laget kommer till spel efter en fin skalp på bortaplan mot Dallas Stars då laget avgick med en 7-3. Senaste tio matcherna är en positiv läsning för laget med sex segrar och fyra förluster, 6-3-1.
I tabellen ligger Bruins på en femte plats i Eastern Conference med sjuttio poäng efter femtionio omgångar. Uppåt i tabellen är det bara fler segrar inklusive ordinarie tid och övertid som saknas när laget har samma poängantal som fyran Tampa Bay Lightning. Ner till tabellsexan New York Islanders skiljer det ett poäng.

Hemma i TD Garden finns det otroligt mer att kräva från den Bruins. Laget har bara vunnit tolv av tjugonio hemmamatcher och har bara spelat ihop till tjugosju poäng. Det gör laget till Eastern Conference fjortonde bästa hemmalag. 
Senaste hemmamatchen lär hemmaspelarna har förträng då det blev en otrevlig upplevelse mot Los Angeles Kings som vann med hela 9-2!
Förlusten var lagets tredje på dom fem senaste hemmamatcherna.

Bruins kommer till spel utan:
R. Spooner (spelar ev inatt)
T. Krug (spelar ev inatt)
C. Kelly

boston_bruins_200x200 V.S columbus_200x200

Blue Jackets har ingen lyckad säsong. Förlust för andra matchen i rad när Buffalo Sabres besegrade laget med 4-0 i Blue Jackets hemmaborg. På dom tio senaste matcherna har det blivit sex segrar och fyra förluster, 6-2-2.
Men trots en ökad poängskörd är steget till slutspel hopplöst långt. Laget ligger på en femtonde plats i Eastern Conference med femtiotre poäng efter femtionio omgångar och har femton poäng upp till närmsta slutspelslag, med en match mer spelad dessutom.

Bortaplan är inget Blue Jackets vill ägna sig åt den här säsongen. Det har bara blivit tjugofem inspelade poäng efter trettio bortamatcher och laget är Eastern Conference femtonde bästa bortalag.
Trenden på bortaplan har förvisso blivit bättre med två raka bortasegrar efter 2-1 vinsten över Calgary Flames i senaste bortamatchen och laget har nu tre segrar på dom fem senaste bortamatcherna.

Blue Jackets kommer till spel utan:
J. Boll (spelar ev inatt)
S. Bobrovsky
D. Clarkson

Säsongens tredje möte.
Bruins har vunnit dom två tidigare med en 3-2 seger efter straffar på hemmaplan och en 2-1 vinst efter övertid på bortais.
Lagens tio senaste möten har slutat med åtta segrar för Bruins och två för Blue Jackets.
Inne i TD Garden har Bruins fyra segrar av dom fem senast möjliga mot Blue Jackets.

Blir det tredje raka vinsten för Bruins över Blue Jackets?
Ja jag må mig finna värdet i det. Det på grund utav:
1. Bruins är i regel ett starkt hemmalag. Denna säsong har hemmaspelet inte lossnat men förlusten mot Kings (2-9) har satt sina spår och fansen kräver nu en rejäl hemmaseger. Och att då möta ett Blue Jackets som Bruins trivs mot med fyra segrar på sina fem senaste hemmamatcher och har dessutom åtta segrar av dom tio senast möjliga mot nattens motståndare.
2. Bruins är i form med sex segrar på sina nio senaste matcher och kommer med ett rejält högt självförtroende efter en grym seger med 7-3 på bortaplan mot hemmastarka Dallas Stars.
3. Blue Jackets säsong är inget att hurra över och saknaden av S. Bobrovsky märks av. Lagets stjärnmålvakt utanför spel sätter sina spår och försvarsspelet är svagt. Det bådar inte gott mot ett Bruins som gjorde sju mål sist och får nu en hemmamatch på det.
Nej med ett hungrigt och toppjagande Bruins mot ett Blue Jackets som bygger för framtiden är mitt spel självklart.
Jag spelar en hemmaseger till 1,95 hos bet365.