NHL trummar vidare och vi får en tidig match i kvällen/nattens upplaga då fjolårets bästa grundserielag Boston Bruins tar sig an Colorado Avalanche. Två lag som verkligen inte har imponerat i inledningen av säsongen och har på deras fyra senaste matcher tillsammans endast mäktat med ett mål framåt. Blir det bättre ikväll?

  • Match: Boston Bruins – Colorado Avalanche
  • Serie: NHL
  • Speltips: Avalanche gör mål i den första perioden? Ja
  • Odds: 1,92 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 13/10, 19.00

Boston Bruins var förra säsongen NHL’s bästa lag i grundserien och tog hem Eastern Conference. Men i slutspelet tog det däremot tvärstopp på en gång mot Montreal Canadiens. Ett Canadiens som provocerade Bruins-spelarna till fullo och det klarade inte Bruins av utan föll till slut med 4-3 i matchserien.

Nu är det däremot en ny säsong och jättarna Bruins är en av favoriterna att ta hem Stanley Cup bucklan. Men säsongen har däremot inte börjat på det bästa sättet. Efter en seger i premiären för Bruins hemma mot Philadelphia Flyers med 2-1. Så har spelet efteråt inte varit bländande. Matchen efteråt på bortaplan mot Detroit Red Wings förlorade laget med 2-1 och offensiven var inte mycket att skryta om. Bruins fick bland annat endast iväg sjutton skott på mål. 
I senaste matchen föll även där Bruins. Då på hemmaplan mot Washington Capitals. Denna gång med 4-0. Trots att offensiven såg bättre ut så överglänstes Bruins av målvakten B. Holtby i Capitals-målet. Ett antal onödiga utvisningar kostade också en del då två av de fyra målen från Capitals kom med en man mer på banan.

Bruins har ändrat om lite i truppen inför årets säsong. Ut med Jarome Iginla som kanske är den ”tyngsta” förlusten. Iginla som sedan kritade på för just motståndet för kvällen Avalanche. Och även ut med Andrej Meszaros, Shawn Thornton för att nämna några.
In har det plockats Simon Gagné, Chris Breen med flera.

Startande målvakt:
N. Svedberg

Saknas i kvällens match:
D. Krejci (spelar ev ikväll)
G. Cambell
M. Savard (Har inte spelat sen säsongen 2010-2011 och återvänder nog inte till NHL)

boston_bruins_200x200V.S colorado_200x163

Colorado Avalanche var en av NHL’s stora överraskningar förra säsongen då laget med tränaren och legenden Patrick Roy visade att anfall är bästa försvar. Då Avalanche gick från ett tippat bottenlag till att vinna Central Division.

Ny säsong och förutsättningarna är något sämre för Avalanche än förra säsongen. Tappet av Paul Statsny kommer troligtvis kännas av och sen saknar klubben ett riktigt starkt backpar som behövs för att laget ska kunna gå riktigt långt.
Inledningen av säsongen började med dubbelmöte mot Minnesota Wild. (Som även var det lag som slog ut Avalanche ur slutspelet förra säsongen) Med en bortamatch i premiären så blev Avalanche krossade och förlorade med hela 5-0. Inte den start på säsongen ett lag vill önska.
Hemmamatchen så väntade många på en revansch. Men icke det. Wild vann även i Denver. Och inte nog med det så nollades även Avalanche denna matchen då förlustsiffrorna tillslut skrevs till 0-3.
Inte ett enda mål på två spelade matcher är inte den start detta offensiva Avalanche hade räknat med.

Avalanche har som sagt tappat några tongivande spelare inför säsongen. Förluster som Paul Stastny, P.A. Parenteau och Brad Malone är några.
Men laget har ändå täckt upp med rutin genom att ta in Daniel Brière och Jarome Iginla som kan göra stor skillnad för detta Avalanche men laget skulle behövt någon mer back.

Startande målvakt:
R. Berra

Saknas i kvällens match:
J. Winchester
P. Bordeleau
J. Mitchell
T. Vincour

Två lag som inte tar sig an varandra alltför många gånger under en säsong.
Men förra säsongen möttes lagen två gånger. En match i Boston och en match i Denver. Det resulterade i två likadana resultat där bortalaget vann matchen med 2-0.
Sen säsongen 1998-1999 så har lagen bara mött varandra arton gånger. Av dessa matcher har Bruins vunnit sex matcher, Avalanche elva och en match har slutat oavgjort. Noterbart är att sju raka matcher har vunnits av bortalaget.

Ska Avalanche gå mållösa i sju raka perioder?
Min tanke grundar sig på lagens inledning. Ett Bruins som inte alls har imponerat nämnvärt och har två raka förluster i ryggen och fansen kräver en seger. Men jag lockas inte av ett sånt stort favoritskap på Bruins och att laget inte ens har två gånger degen hos bolagen med denna säsongsinledning är för mig ett frågetecken.
Däremot blir mitt spel att Avalanche gör mål i den första perioden.
Varför?
1: Avalanche var ett av fjolårets mest offensiva lag och öste in mål. Med lagets spelidé att spela anfall är bästa försvar så får Bruins försvaret det tufft.
2: Avalanche har en stark offensiv med spelare som Iginla, Duchene, Landeskog, Tanguay med flera som suktar efter att få sätta dit säsongens första mål för klubben.
3: Att Avalanche har blivit nollade i sex raka perioder det ska mycket till om det även ska bli en sjunde. Bruins tog alldeles för många onödiga utvisningar senast mot Capitals och Avalanche med sitt spel att sätta press kan störa Bruins en del när det är två lag som inte känner varandra nämnvärt. Bruins är ett tippat topplag och med två raka förluster och endast en seger kommer laget troligtvis att ösa på framåt från början vilket kommer troligtvis ge en hawaii liknande inledning i den första perioden. Samt att Avalanche har löst minst ett mål i den första perioden i tre av dom fem senaste bortamatcherna mot Bruins.

Mitt spel blir därmed Avalanche att göra mål i den första perioden till 1,92 hos Betsafe.