Boston har vänt lite på den tunga starten och tar idag emot Arizona på hemmaplan. Oddsen säger att det borde bli en ganska bekväm uppgift för hemmalaget, men är det fortfarande spelvärt?

  • Match: Boston – Arizona
  • Speltips: Boston
  • Odds: 1.89 @ Betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 28/10, 00.05

boston_bruins_200x200Boston har tre segrar på de fyra senaste matcherna där enda plumpen kom hemma mot Philadelphia där man kastade bort en tvåmålsledning i den sista perioden. I övrigt har det sett bra ut och man har verkligen fått igång det offensiva spelet och snittat fem mål/match under de senaste fyra. Det är riktigt bra. Man har fortfarande lite små problem i egen zon, men det får man nog vänja sig vid att man kommer ha under hela säsongen. Laget man har är klart sämre än de senaste säsongerna och jag tror inte att man kommer klara sig till slutspel. Konkurrensen är alldeles för hård för det. Inatt tycker jag dock man har en relativt lämplig uppgift mot ett lag som haft ett tufft spelschema de senaste dagarna och som dessutom också är ett sämre lag i grunden. Boston har ännu inte vunnit på hemmaplan ännu och dagens match ska man bara ha. Normalt sett är man riktigt starka hemma och jag kan inte förvänta mig något annat än att man går in och kör över Arizona. Man borde vilja visa hemmafansen att man kan vinna i sin egen borg också. I NHL brukar det oftast aldrig bli stora siffror, men en seger under ordinarie tid ska man verkligen orka med. Tuukka Rask är bekräftad i kassen och man saknar endast Dennis Seidenberg.

arizona_coyotes_200x200Arizona spelade igår borta mot Toronto och vann med 4-3 efter att ha varit effektiva i powerplay och som ganska väntat kontrat bort ett vilt anstormande hemmalag. Idag kommer man få det betydligt tuffare och idag tror jag inte heller att man orkar stå emot Boston, trots att man faktiskt överraskat ganska mycket under säsongsinledningen. Man ska alltså som sagt spela sin tredje match på fyra dagar och nog för att dem är vana det, men nu känns det ändå som att det tar stopp. Matcherna de senaste dagarna och även flygresorna bör sitta lite i benen. Dessutom åkte man på ytterligare en tung skada igår då assistkungen Martin Hanzal tvingades att kliva av matchen med en skada. Innan dess saknar man också Antoine Vermette, vilket alltså innebär att man saknar sina två bästa centrar. Laget man har med full trupp är i grunden ett bottenlag i Western och med dessa borta så är det klart att det kommer märkas. Boston har dessutom sju raka vinster mot Arizona/Phoenix och man vann även i Arizona för en dryg vecka sedan med 5-3. Det också enkelt med tanke på att man var numret större än Yotes hela matchen. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund.


Boston är tunga som sagt och har fått upp farten. Arizona bör vara lite sega och saknar fortfarande deras två bästa centrar. I mitt tycke ska Boston lösa detta under ordinarie tid. Mitt spel blir alltså Boston att vinna i full tid till oddset 1.89 hos betsson. Insatsen blir 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden