Inatt tar Boston emot Anaheim hemma i TD Garden och för hemmalaget så är den här matchen livsviktig. Kampen om den sista slutspelsplatsen tätnar och det återstår mindre än tio matcher av säsongen. Mitt spel idag blir en på en vinnare, trots deras dåliga form.

  • Match: Boston – Anaheim
  • Speltips: Boston ML
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/3, 00.05

boston_bruins_200x200Bostons säsong har inte varit som man tänkt sig och nu har man satt sig i en sits som gör att de kan missa slutspelet för första gången på väldigt många säsonger. Laget har länge legat i toppen av ligan, men den här säsongen har man inte fått något att stämma och man ligger just nu utanför slutspel med mindre än tio matcher kvar att spela. Däremot så är det väldigt tight och en vinst idag är en bra start inför fortsättningen. Vinster och tvåpoängare som uteblivit de senaste matcherna på grund av en del individuella misstag samt en hel del ”stolpe ut”. Man skapade sig en grym form för ett par veckor sedan och man såg ut att pricka slutspelsformen perfekt ännu en gång, men någonting hände sedan och just nu är man uppe i fem raka förluster. Inte för att spelet varit så pass dåligt, utan mer för att man haft lite otur. Idag möter man ett av ligans absolut bästa lag och det gäller alltså att skärpa till sig om man ska till slutspel. I grunden är laget bra och borde ligga högre än vad man gör för tillfället och jag räknar också med att vänder den dåliga trenden idag och hämtar hem två poäng. Man har spelat helt okej på slutet, men inte fått utdelning helt enkelt. Dessutom är man bra mycket starkare på hemmaplan än vad man är på resande fot. Positivt för Bruins är att David Krejci gör comeback efter en tids skadefrånvaro. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men räknar med Tuukka Rask återigen.

anaheim_ducks_200x113Anaheim har gjort en riktigt bra säsong och om de inte fallerar totalt så kan vi snart räkna hem divisionsvinsten på Anaheim som spelades innan säsongen startade. Idag är dock en match som de gärna kan få fallera i. Man är ett av ligans bästa lag och de kan mycket väl vinna matchen idag, men jag går hellre på motivation för tillfället och där känns Bruins bra mycket vassare för tillfället. Boston är dessutom ett lag som går mycket på energi och det kommer inte bli lätt för Ducks att komma till TD ikväll. De sista matcherna har Ducks spelat väldigt offensivt och det är väl ett tecken på att man kanske inte tar lika seriöst på uppgiften längre, även fast man faktiskt har viktiga placeringar att spela om. Man har skapat mycket lägen, men man har också släppt in tolv mål på de två senaste matcherna. Det kan vara tillfälligheter, men också mål som kommit till pågrund av försvarsmissar där backarna varit väldigt offensiva. Det är mycket möjligt att man skärper sig idag, men tipset går ändå till hemmalaget här pågrund av deras läge och deras hemmastyrka. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund.


Boston har allt att spela för och är bättre än tabellen visar. Man får också ett positivt tillskott i David Krejci tillbaka i laget idag. Mitt spel blir alltså Boston ML till oddset 1.83 hos bet365. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden