Bosnien ångar på i gruppen och nu ställs man mot trean Slovakien som måste gå för seger för att ens ha möjlighet att ta sig till VM-slutspelet. Jag tror starkt på ett av lagen som är flera nivåer bättre än sina motståndare idag. 

Bosnien – Slovakien
Spel: Bosnien -1 (Asian handicap)
Odds: 1.90 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 20.15

Bosnien har ett riktigt vasst lag i mina ögon där de offensiva kvalitéerna är riktigt bra med spelare som Edin Dzeko (Man City) och Vedad Ibišević (Stuttgart) som öser in mål för laget. Man har gjort det fantastiskt bra i VM-kvalet hittills där man är obesegrade då man har 5 segrar och 1 oavgjord bakom sig. Målskillnaden på dessa matcher skrivs till 23-3 vilket är ruskigt bra och det bekräftar vilken offensiv kraft som finns i laget och när man vinner så vinner man oftast med 2 mål eller fler. Det finns oerhört mycket hjärta och kämparglöd för sitt landslag i Bosnien som givetvis vill vinna den här matchen inför sina hemmasupportrar och därmed ta ett stort kliv mot VM i Brasilien!

I mina ögon är Slovakien ett riktigt uselt landslag för dagen som inte alls är på samma nivå som för ett par år sedan. Man har ett par tunga namn som t.ex. Martin Skrtel från Liverpool och Marek Hamšík från Napoli. Men tyvärr har lagets stora namn inte lyckats prestera i landslaget och då får man det tufft. Nu ställs man mot det tuffaste motståndet i gruppen och om man ser till lagets 4 senaste matcher så har det sett ruskigt uselt ut! Senast i VM-kvalet spelade man 1-1 borta mot Liechtenstein och innan det fick man bara 1-1 hemma mot Lettland. Man har spelat två träningsmatcher också där matcherna slutade 0-0 mot Sverige och 1-1 mot Rumänien. Så någon vidare form har man verkligen inte och i den här matchen måste man gå för seger, annars är hoppet ute för laget…

images
Dzeko och Ibsevic löser det här spelet åt oss då de
sprutar in mål för dagen!

Bosnien saknar mittbacken Ervin Zukanovic som är skadad här men det finns helt okej ersättare för honom i laget.
Slovakiens trupp är i princip densamma som det lag som kryssade mot Rumänien i en träningsmatch senast. Miroslav Stoch blev inte uttagen i truppen trots sin suveräna start för PAOK i år.

Kort summering:
Bosnien har fantastiska offensiva krafter i sitt lag och mot Slovakien vill man givetvis vinna till varje pris på sin hemmaplan inför sina hemmafans. Tappar man poäng ikväll så tappar man mark i toppstriden med Grekland och det har man inte råd med så det är seger som gäller. Tränaren i Bosnien har aviserat en riktigt offensiv trupp där mittfältarna Misimovic, Pjanic, Medunjanin, Lulic och anfallarna Džeko, Ibiševic ska ordna målen framåt. Jag tror Bosnien löser den här uppgiften utan några större problem trots att man har press på sig att vinna!