Mitt andra spel från denna europeiska VM-kvalomgång hämtar jag från mötet mellan Bosnien och Lettland. Hemmanationen är helt klart på uppgång (inte långt ifrån ett EM-slutspel i somras) och man har några riktigt vassa lirare. Testar ett drag där oddset sticker ut lite hos Unibet att jämföra med övriga bolag samt två målskyttar.

  • Match: Bosnien – Lettland
  • Spel: Hemmalaget att göra mål i båda halvlekarna
  • Odds: 1,92 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.00

Edin Dzeko och Vedad Ibisevic stod för 3 mål vardera för ett landslag som är på väg framåt när Liechtenstein massakrerades med hela 8-1 i premiären. Visserligen så går det inte att jämföra Liechtenstein med Brasilien, men dessa kvalmatcher, framförallt på bortaplan, är inte alltid enkla vilket vi exempelvis såg när Portugal endast lyckades besegra Luxemburg med 2-1 i samma omgång. Så jag tycker nog verkligen att det skvallrar om hus pass slagkraftigt detta bosniska landslag är och hemma på Bilino Polje är man inte att leka med.

Ett litet plus till det här mötet är att man återfår två spelare från avstängning vilket stärker truppen ytterligare.

Lettland står alltså för motståndet ikväll och man ska ha klart för sig att de är något vassare än exempelvis Liechtenstein, men det betyder inte direkt man är alltför bra heller. Nästintill hälften av truppen håller till i den lettiska ligan medan de övriga placerar sig lite varstans. Poängen ska man plocka på hemmaplan men det hela började med en 1-2 förlust mot Grekland, vilket visserligen inte är helt fy skam.

Detta är att jämföra med Bosnien som har bra kvalitet på ett flertal positioner och nu med lite mer rutin i bagaget med ett framgångsrikt EM-kval bakom sig även om man inte gick hela vägen. Truppen är minst lika bra nu som då och känslan inom gruppen kan bara vara bra i det här läget då man måste känna att man har en fin chans att nå Brasilien 2014 då Grekland är det svåraste motståndet i den här gruppen.

Oddset på det här spelet är nästan likvärdigt som att man gör minst 3 mål (över 2,5 mål på hemmalaget hos Bet365) och då fastnar jag mer för den här varianten när ex. Bet365, Betsson och Betsafe har 1,72-1,78 på samma spel. Hemma i Zenica agerar man något mer självsäkert och jag tror nog att man kommer kliva fram redan från start. Att man trycker dit minst ett mål i båda halvlekarna testas med en medelinsats.

Så även två sidospel med målskyttar i den här matchen också: Edin Dzeko 1,97 samt Vedad Ibisevic 2,10. Oddsen hittar ni hos Nordicbet. Två riktigt bra avslutare som brukar leverera i landslagsdressen och jag förväntar mig att man kommer få dela på några chanser även ikväll. Spelas med 1,5/10 units vardera.

/Puyol

Ni kan även följa mig via Twitter @E_Keshavarz