Mot Boston och klassiska Fenway Park där Red Sox i eftermiddag ska försöka ta sin tredje match utav fyra av Blue Jays. En väldigt intressant serie såhär långt där matcherna har varit tajta och i princip alla startande kastare har visat upp bra pitching större delen av matcherna som har gjort det svårt för killarna i boxen att slå på bollar och få iväg hits eller få in runs.

Idag hittar jag ett lite annorlunda speltips, en form av speltips jag rekar 10 gånger ungefär på en säsong annars, nämligen spelarprestation. Det ÄR ofta svårt att hitta något värde i spelarprestationer i MLBn då antingen linorna är för höga eller oddsen för kassa 9/10 gånger.  Men idag har vi en låg lina, där vi dessutom blir erbjudna void om det nu nu skulle stanna på exakt antal, till ett bra odds. Bättre blir det inte.

  • BOS Red Sox – TOR Blue Jays
  • Speltips: Clay Buchholz över 5.0 strikeout (Void vid exakt 5 strikeouts)
  • Odds: 1.85 @betsafe
  • Insats: 6/7 units
  • Spelstopp: 17.05

Startande för BOS Red Sox - 

Clay Buchholz, en av mina top 5 favorit-kastare i ligan som inte har startat denna säsongen vidare bra med att hålla ner siffrorna när det kommer till runs och hits. Buchholz har nämligen släppt 11 hits och 10 runs över hans 9 kastade innings. Det är alltså helt bedrövliga siffror när det kommer till att dra igång matcher som startande pitcher och börja bra på det defensiva hållet.
bostonredsoxtor blue jays

Vad han däremot har gjort när han inte har släppt hits är att kasta strikes. 9 strikes över 9 innings varav en match på bortaplan, och att det var bortaplan en av två matcher nämner jag för att Buchholz trivs så otroligt mycket bättre på Fenway Park än något annat ställe, men kunde ändå kasta samma antal strikes som han gick innings på bortaplan. Förra säsongen i övrigt gick han 113 pitchade innings och hade med sig 109 strikeouts vid säsongen slut, dock en säsong som kantades av skador för Clay. Utan skadan är jag övertygad om att Clay hade gjort en även bättre säsong än vad han nu fick.

Han har några stabila kast och 4 olika stilar varav två olika fastballs, en av dom kan nå upp till 159 km/h och den andra upp till 150 km/h. Det är hyfsat tunga kast han besitter alltså, och får han full kontroll ikväll blir matchen lång för Red Sox-pitcherns del!

****************************************

Blue Jays har haft det svårt med att svinga och slå ut hits denna serie. Pillar Tulowitzki, Smoak, Goins är några som som har haft det speciellt kämpigt just denna serien och jag anar att det fortsätter sådär i eftermiddag när Buchholz tar kullen. Sox-pitchern att gå 6-7 innings och ha 7-8 strikeouts tror jag stenhårt på när Red Sox – Blue Jays ska avsluta denna serie. Linan är satt till 5.0 strikeouts hos betsafe, void vid exakt 5 fall det skulle ske, till oddset 1.85(!), vi blir erbjudna ett otroligt bra spel till rätt förutsättningar och jag spelar därför tungt.

/MSrekare