Boston är nattens destination där Red Sox välkomnar grabbarna från Houston. En serie som består av fyra matcher ska spelas av, där vi har ett Red Sox som har vaknat till liv rejält efter en halvkass start på säsongen och bara varit brutala i sitt spel när det kommer till att svinga, få iväg hits och runs. Sen har vi ett Astros som egentligen sen säsongens start hållt samma nivå hela tiden, halvsvagt offensiv och något instabilt defensiv.

  • BOS Red Sox – HOU Astros
  • Speltips: BOS Red Sox flest hits (Betsafe ger void vid lika)
  • Odds: 1.78 @betsafe
  • Insats: 5/7 enheter
  • Spelstopp: 01:10

Startande för HOU Astros  - 

Dallas Keuchel, går för en 4.70 ERA över hans 7 starter och 43 pitchade innings. Släpper över dessa innings, 48 hits det vill säga en hit per inning, plus några extra och har en hyfsad 1.52 WHIP. Keuchel började säsongen bra, första tre matcherna släppte han inte många hits över hans starter och höll tillbaka motståndarna rätt bra, men, har på senare tid i hans 4 senaste starter släppt en hel del hits i hans starter. Tar man tillexempel hans senaste två starter så släppte han 8 hits mot Mariners och 7 hits över 4.1 innings mot Twins. Värt att notera då är att nämnda lag inte är i närheten av Red Sox hit-nivå.
bostonredsoxastr

Startande för BOS Red Sox - 

David Price, en av mina favorit pitchers som går för en förvånande hög 6.75 ERA över 7 starter och 42 pitchade innings. Har över dessa 41 innings släppt 45 hits och ligger på en 1.38 WHIP. Price har inte riktigt hittat den vassa formen ännu som han förväntas ha och som han skulle följa upp från förra årets säsong. Något har hänt och Price kastar inte lika hårt som han har gjort, men, han kan fortfarande kasta ut slagmän han möter vilket självklart är en av de viktigare sakerna. Är det någonstans Price pitchar med självförtroende så är det stenklart hemma. Mot Astros som inte svingar lika mycket som andra lag gör, ser jag att Price har en mycket god chans att gå denna matchen 7-8 innings och hålla tillbaka Astros när det kommer till hitsen.

Red Sox har varit fantastiska när det kommer till offensiv denna säsongen och det är en enda stor laginsats, sen självklart, har man ett par stjärnor som sticker ut såsom Ortiz, Pedroia och Bogaerts. Man snittar 10.35 hits per match medans Astros snittar betydligt lägre 7.63 hits per match. Red Sox har för övrigt haft i sina senaste tre matcher på hemmaplan 15,16,17 hits,detta trots att man mött vassa pitchers.  Som sagt, otroligt starka offensivt och när det kommer till att leverera iväg hits.

Jag har otroligt svårt för att se hur Red Sox offensiva spel bara ska ta slut, mot Keuchel som varit i något sämre form sista tiden dessutom är det som upplagt för en fjärde rak hit-fest. Price i särklass bäst på hemmaplan samtidigt som Astros på vägarna inte imponerat med svingsen. Red Sox-pitchern får knappt en bättre chans till att hitta tillbaka formen och jag är övertygad om att han ikväll visar att han fortfarande kan räknas som esset i laget. 1.78betsafe får vi på att Red Sox vinner hitsen i kvällens match. Taget!

/MSrekare