Vi beger oss mot Boston där urstarka Red Sox tar emot Rockies för en serie bestående av 3 matcher. Red Sox som än idag bara fortsätter att ångar på och som har offensiven igång så det bara sjunger om det, så har vi ett Rockies,som ja, har gjort en klar godkänd insats så här långt. Red Sox för övrigt har ett 27-17 WIN-LOSS record, där man hemma går för 16-9.

  • BOS Red Sox – COL Rockies 
  • Speltips: BOS Red Sox hcp -1.5
  • Odds: 1.83 @bet635
  • Insats: 6/7 enheter
  • Spelstopp: 01:05

Startande för COL Rockies - 

Jorge De La Rosa, går för en otrolig 10.28(!) ERA över 5 starter och hans endast 20 kastade innings. Har hyfsade 28 strikeouts över dessa innings men ligger samtidigt på en skyhög 2.08 WHIP vilket självklart, är under all kritik. De La Rosa gör inatt sin första start på cirka en månad på grund av en skada, och även innan, hade han ingen vidare form. Släppte mycket både hits och runs över korta starter, mötte Giants,Reds och Pirates i hans senaste matcher. Släppte här 15 hits och 11 runs över 11 kastade innings(!). Kul att De La Rosa är tillbaka men, att han står mot Red Sox ikväll är värsta möjliga motståndet han kunde få just nu med dessutom noll form i ryggen.

Startande för BOS Red Sox - 

David Price, esset i Red Sox som inte började säsongen superbra går just därför för en usel 5.53 ERA över hans 9 starter, underkänt för Price som bör ligga på en under 2.00 ERA, men. Men, om man ska se det positiva så har Price kommit igång riktigt bra och kastat ett par riktigt vassa starter senaste tiden. Till exempel, i hans senaste två starter har han gått 14 innings och endast släppt 11 hits och 3 runs. Bra form på Price som verkligen börjar kännas igen som lagets ess igen och som  för övrigt, har mycket stabila 70 strikeouts över 55 innings.
bostonredsoxrock

Red Sox är bäst i ligan när det kommer till offensiv på borta och hemmaplan, när det kommer till offensiv på hemmaplan så är man överlägset bäst med sina 6.68 runs per match. Har man bättre offensiv än vad till och med självaste Cubs har, ja då kan man lugnt säga att man är starka framåt och det är precis vad Red Sox är. Rockies generellt på den defensiva biten är ett av de sämre lagen i ligan och har väl inte fått defensiven att funka vidare bra, kanske inte så konstigt heller några storstjärnor inte finns med i uppställningen.

Vad storstjärnan för Red Sox nu gör, Ortiz, är helt sanslöst. Han slår i ett 0.329 AVG tack vare hans insatser senaste 15-20 matcherna och det är inte bara han som slår i stabila siffror. Vi hittar 5-6 spelare till som slår och har slagit väldigt bra och alla i över 0.300. Bogaerts, Shaw och Jackie Jr är några av de tunga herrarna.

Red Sox är hyllat med all rätt, och det är inte det att Rockies är ett dåligt lag,absolut inte. Men man är inte i närheten av vad Boston nu gör, och med tanke på att De La Rosa står på kullen dessutom på Fenway Park,med absolut ingen form i ryggen och första matchen på länge kan jag inte se annat än att Red Sox totalt kör över Rockies-pitchern ikväll. Rockies är inte det sving-gladaste laget i ligan och med Price på kullen får dom en tuff uppgift när det kommer till att träffa hans snabba kast. Bet365 i skrivande stund med handicap-linan på -1.5 till 1.83, jag plockar, spelar tungt och tvekar inte!

/MSrekare