Viktig match för Mönchengladbach när dem tar emot Stuttgart hemma på Borussia-Park. Hemmalaget vet hur man gör mål och får även tillbaka en av sina målskyttar. 

  • Match: Borussia Mönchengladbach – Stuttgart
  • Spel: Borussia Mönchengladbach över 1,5 mål
  • Odds: 1,65 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Borussia Mönchengladbachs säsong har vart en riktigt berg och dalbana, man startade säsongen uruselt för att sedan spela bättre och bättre för varje match. Startade 2016 med att förlora två raka matcher men har nu två raka utan förlust. Man ligger just nu på en 4:e plats i ligan och har den sista CL-platsen. Det är dock flera lag som jagar dem där bakom, bör därför vara riktigt taggad för att vinna den här matchen. Jag litar dock inte på dem fullt ut, visst dem gör många mål, hela 45 stycken har dem gjort det är bara Bayern München och Dortmund som gör flera. Men försvaret ser inte alls lika bra ut och man har släppt in hela 40 stycken och det är bara två lag som har släppt in flera (Bremen & Stuttgart) man saknar helt enkelt backarna Stranzl och Dominguez som mesta dels har vart skadade den här säsongen. Offensivt finns det massor av kvalité, forwarden Raffael fortsätter att producerar mål och assister. Till den här matchen får man även tillbaka mittfältaren Stindl som har imponerat som forward. Sedan har både Dahoud och Johnson gjort det bra på mittfältet.

borussia_200x200stuttgart_200x200

Stuttgart är inne i fin period även fast det blev förlust i senaste matchen mot Hannover (2-1) innan hade man åtta raka matcher utan förlust. Man ligger på en 12:e plats i ligan med 7 poäng upp till europlatserna men även 7 poäng ner till bottenstriden. Som jag nämnde innan så är Stuttgart ett av lagen som släpper in mest mål, försvaret har blivit bättre med tiden men de får nog problem när Mönchengladbach kommer våg efter våg. Har även backen Baumgartl på skadelistan, man får dock tillbaka offensiva mittfältaren Didavi, han var avstängd i senaste matchen. Han är otroligt viktigt för Stuttgart och leder den interna skytteligan på nio gjorda mål, med han i startelvan tror jag att vi får se ett Stuttgart som kommer våga spela mer offensivt.

Man får klara sig utan anfallaren Ginczek till kvällens match.


Ett hemmastarkt Mönchengladbach behöver vinna den här matchen för att hålla de jagande lagen bakom sig och Stuttgart vill spinna vidare på den fina perioden som man är inne i. Helt säker på att det blir en fartfylld och svängig match med mängder av målchanser. Hemmalaget har en vassare offensiv och jag testar därmed en hög insats på Mönchengladbach över 1,5 mål.