Idag har vi ett derby på schemat, West-derby mellan Borussia Mönchengladbach och Schalke 04. Det är en stor chans att det blir en fartfylld match med massa målchanser åt båda håll. Jag tänker testa en slant på ett överspel.

  • Match: Borussia Mönchengladbach – Schalke 04
  • Spel: Borussia Mönchengladbach över 1,5 mål
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 17:30

Borussia Mönchengladbach mår bra just nu, de har fyra raka vinster i Bundesliga och målskillnaden på dem fyra matcherna är 14-4. Senaste matchen utklassade man Frankfurt (5-1) och i veckan spelade man även oavgjort mot Juventus (0-0) i Champions League. På hemmaplan brukar man ofta släppa loss och skapa mängder med målchanser, nu när det även är ett derby så tror jag att man verkligen vill bjuda publiken på attraktiv fotboll och offensiven kommer gå före defensiven. Just nu sprudlar offensiven av självförtroende, Raffael flyter förbi de flesta motståndarna, Stindl jobbar stenhårt längst fram för att ge utrymme åt andra spelare och unga mittfältaren Dahoud tar för sig mer och mer för varje match som går. På bänken finns det även vettiga ersättare som t.ex. Andre Hahn som fick spela tio minuter mot Frankfurt och gjorde två mål.

Shulz, Hermann och Stranzl kommer inte kunna spela idag p.g.a skador.

mönchengladbachschalke_200x200

Schalke 04 ligger på 3:e plats i ligan med raden 6-1-2, de ska man vara nöjda med. Men spelet ser lite sämre ut nu än vad det gjorde i början av säsongen. För två omgångar sen åkte man på storstryk mot Köln (3-0), i den senaste omgången fick man slita hårt för att vinna mot Hertha Berlin (2-1). De avgjorde matchen på stopptid även fast man fick spela med en man mer i sjuttio minuter. De spelade också en EL-match i veckan mot Sparta Prag (2-2). Man är medvetna om Mönchengladbachs fina form, man brukar även ha svårt mot Mönchengladbach på bortaplan. Man har två vinster, en oavgjord och sju förluster på Borussia-Park på de tio senaste mötena. Jag tror dock inte att de kommer backa hem utan man kommer hit för att försöka vinna.

Man blir utan Höger, Nastasic p.g.a skador. Sedan så är både Huntelaar och Goretzka är osäkra för spel.


Det brukar bli underhållande matcher mellan dessa lag. Mönchengladbach lyser av självförtroende och har gjort minst två mål i fyra raka matcher. Vilket jag även tror att de gör i dag med, kör en insats strax över medel på Mönchengladbach över 1,5 mål.