Hög intressant match mellan Borussia Mönchengladbach och Hertha Berlin, de är två lag som krigar om den sista CL-platsen. Mönchengladbach är väldigt starka på hemmaplan och deras starka sida är offensiven, det är troligt att vi får se en del mål. 

  • Match: Borussia Mönchengladbach – Hertha Berlin
  • Spel: Borussia Mönchengladbach över 1,5
  • Odds:  1,83 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15:30

Borussia Mönchengladbach ligger på 7:e plats i ligan, dem har tre poäng till kvalplats och sex poäng till direktplats till Champions League. Det är Hertha Berlin som ligger på den platsen i detta nu. Mönchengladbach är riktigt starka på hemmaplan, här har man t.ex. slagit Bayern München (2-1). På Borussia-Park snittar man strax över två gjorda mål per match, räknar man med både hemma och borta så har man ett snitt på precis två mål per match. Det är bara Bayern och Dortmund som har bättre målsnitt än dem. Till dagens match får man dock klara sig utan sin bästa poängspelare Raffael, men det finns andra spelare som kommer kliva fram som t.ex. Stindl och Johnson som båda två har gjort en stark säsong hittills. Man har även Schulz och Dominguez på skadelistan och kommer alltså inte vara tillgängliga för spel i dag.

mönchengladbachhertha_200x200

 

Hertha Berlin ligger som sagt på 3:e plats, det var inte många som trodde det inför säsongen. Mycket tack vare en tät defensiv och att deras anfallare Kalou och Ibesevic har vart i toppform, de har tillsammans gjort mer än hälften av målen för dem. Men precis som med Mönchengladbach så har det gått mycket bättre på hemmaplan än på bortaplan. I sin senaste bortamatch blev utspelade av mittenlaget Hamburg, man har även haft svårt mot de offensivt skickliga lagen på resande fot som t.ex. Dortmund (3-1), Bayern München (2-0) och Wolfsburg (2-0).  Till dagens match får man även klara sig utan sin ena ordinarie mittback Brooks som skadade sig under landslagsuppehållet, det är ett tungt tapp för dem.

Man har även Sinan Kurt och Allagui borta p.g.a skador.


Senaste mötet mellan lagen slutade med en 4-1 seger för Mönchengladbach, på de fem senaste mötena har Mönchengladbach vunnit fyra och förlorat en match. I vinsterna har man gjort minst två mål eller fler, jag sätter en insats strax över medel på att Mönchengladbach gör över 1,5 mål.