Ytterligare en dag med fotboll från Champions League där vi tar oss till Tyskland för att kika till mötet mellan Borussia M’Gladbach – Sevilla. Två lag som ligger taskigt till i Grupp D och måste gå stenhårt för vinsten ikväll. Dessutom ligger en plats till Europa League i potten för grupptrean. Målkalas!

  • Match: Borussia M’gladbach – Sevilla
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Borussia Mönchengladbach har inte haft någon större lycka på sitt CL-äventyr och parkerar just nu som sist i Grupp D, med endast två inspelade poäng. Laget har stått för två riktigt bra prestationer på hemmaplan mot Man City (1-2) och Juventus (1-1), men har bara fått med sig en pinne på dessa matcher. Dessutom har spelet på bortaplan varit bedrövligt både mot Sevilla (0-3) och Juventus (0-0), och då blir det svårt att räcka till mot dessa lag. Men idag är det hemmaplan och ser vi till matcherna man spelat hemma på Borussia-Park så har det varit full fart framåt, för att uttrycka det milt. I hemmamatchen mot City fanns det tillräckligt med lägen för att vi skulle kunna få det dubbla antalet mål, och även mot Juventus skapades det en hel del lägen. Även fast laget parkerar som jumbo just nu så finns det en plats till Europa League öppen om man tar sig förbi Sevilla, så räkna med full fart framåt. På det sättet tror jag att tyskarna kommer skada ett ganska blekt bortaförsvar, men samtidigt lär man blotta det egna försvaret också. Vilket bäddar för en riktigt underhållande match.

Hos hemmalaget stryker vi idag Alvaro Dominguez, Andre Hahn, Patrick Herrmann, Nico Schulz och Martin Stranzl. De flesta är långtidsskadade men Dominguez är ny på listan och det är ytterligare ett avbräck för defensiven. Inga större bekymmer framåt i planen!

borussia_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen. Vinst mot Real Madrid (3-2) följdes upp av en förlust mot Real Sociedad (0-2) i ligaomgången efter. Även i Champions League har det varit blandade prestationer där premiärvinsten mot just Borussia (3-0) följts upp av tre raka förluster och hela sju insläppta mål på dessa matcher. Med tre inspelade poäng och fem pinnar upp till Juventus är det inte mycket att fundera på för spanjorerna, man måste vinna matchen för att ha någon som helst chans på avancemang. Det kommer innebära ett offensivt upplägg från tränare Emery och då bör vi få se en match som det svänger vilt om. Framåt i planen så har Sevilla herrar som kan passa för offensiva tyskar, där kontringsspelet kan bli viktigt. Men kikar vi bakåt så har det inte alls sett bra ut mot slutet, och skadelistan över defensiva spelare har fyllts på. Kikar vi 10 bortamatcher tillbaka för Sevilla så snittar laget 2,2 insläppta mål per match.

Hos gästerna stryker vi då fortsatt backarna Carrico och Pareja som varit borta en längre period. Även nyförvärvet Kakuta och målvakt Beto har gått skadad en lång tid. Ny på skadelistan är mittback Andreolli som skadade sig senast mot Sociedad, och som troligtvis blir borta resten av säsongen. Hårda bud.


Detta lär bli en match som faller varje åskådare i smaken, då det lär svänga ordentligt. Borussia behöver en vinst för att jaga Europa League, samtidigt som spanjorerna måste ha en vinst för att jaga ifatt Juventus. Lägg på lite defensiva avbräck hos lagen och detta borde bli ett målkalas. Hög insats på över 3 mål (goal line) i matchen med pengarna tillbaka på exakt tre mål.

/e@sy