Mycket fin träningsmatch denna lördag då spanska Athletic Bilbao tagit sig till Tyskland för att möta Borussia M’gladbach. Spanjorerna kommer med absolut bästa materialet och då tror jag även att vi kan få se en del mål här.

  • Match: M’gladbach – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 15:30

Borussia M’gladbach hamnade på en sjätteplats i tyska bundesliga förra säsongen, en plats som innebär att man kvalar in till Europa League i slutet av augusti, detta mot Sarajevo. Men först ska man avverka lite träningsmatcher och tyskarna har varit väldigt aktiva på den fronten senaste tiden. Man spelade hela fem träningsmatcher under juli månad, och dessutom två matcher under den månaden i Telekom Cup. Lite blandade resultat i dessa matcher, men på slutet har det blivit väldigt målrika tillställningar när man varit i farten. Både mot Bayern Munchen (2-2), Hamburg (1-3) samt nu senaste mot Twente (4-1) så har det verkligen haglat mål. Mot Twente fick dessutom svensken Branimir Hrgota chansen från start och kunde näta redan efter 28 min. Det finns fin kvalité i offensiven hos det här laget och nu har man dessutom lånat in Thorgan Hazard (yngre broder till Eden) från Chelsea, för att spetsa till det ytterligare. Man har trots allt gjort sju mål på de tre senaste matcherna, och det är inte mot några slagpåsar till lag.

Mönchengladbach_logoAthletic_200x200

Athletic Bilbao har precis som kvällens motståndare varit ganska aktiva med träningsspelandet på slutet. Man lirade fem matcher i juli och har dessutom hunnit med att lira två matcher i augusti. I de matcher man spelade under förra månaden så gick man obesegrade med fyra vinster och ett oavgjort resultat. Det var en del enkla gäng i dessa matcher, men man besegrade även Benfica med klara 2-0. Nu i augusti har det dock blivit två raka förluster när Toulouse (0-2) samt Osasuna (1-3) har stått för motståndet. Lite överraskande kan tyckas då dessa lag ska vara klart sämre än baskerna. Men tränare Valverde luftade truppen ordentligt i dessa matcher och valde att ställa över sina absolut tyngsta stjärnor. Till dagens match har han dock tagit ut alla kanoner som finns i det här laget, och då brukar han ha för avsikt att använda dom. Man kan nästan mönstra det absolut starkaste laget man har, där endast mittback Gurpegui missar matchen. Men vi går för överspelet och då ser jag det endast som en fördel att den rutinerade räven inte finns med.


Det brukar bli bra fart när Athletic trycker ut sin bästa elva då man är ruskigt starka i offensiven. Men svagheten ligger i defensiven och jag har sett en del i träningsmatcherna att man inte är lika flitiga i hemåtjobbet. Det kan straffa sig när man nu möter bättre motstånd och därför känns ett överspel helt rätt i den här matchen. Vi testar en insats strax under medel på detta!

OBS! Det står/stod Borussia Dortmund i oddstabellen här nedan, men det är alltså Borussia M’gladbach som spelar och inget annat!

/e@sy