Dags för ännu en av Europas allra största och bästa ligor att dra igång. Vill dessutom fastslå att det antagligen inte finns någon bättre spelplats för Bundesligan att sparkas igång på än självaste Signal-Iduna-Park. Med omkring 80’000 gula fans i ryggen kommer Dortmund på sedvanligt manér vara offensiva och sätta rejält tryck på Bremen-försvararet. I den här matchen fokuserar jag på ett hörnspel som känns mycket stabilt.

  •  Match: Dortmund – Werder Bremen
  • Spel: Dortmund -3 hörnor (tvåvägs)
  • Odds: 1,85
  • Insats: 6/10
  • Bolag:  Bet365

Om vi går tillbaka till de två senaste säsongerna så kan vi snabbt konstatera att Borussia Dortmund, utan tvekan, är ett av Europas starkaste hemmalag. När man spelar framför ”den gula väggen”, som en av ståplatsläktarna där hemmafansen håller till, kallas gör man det med en grym fart i sitt spel. Det har bland annat resulterat i två raka segrar i Bundesligan.

Under sommaren har man tappat en av nyckelspelarna i Kagawa som har flyttat till Manchester United. Men lyckligtvis för Dortmunds del gjorde man tidigt i våras klart med en av Bundesligas absolut bästa spelare, nämligen Marco Reus. Marco spelade några matcher för Tyskland i sommarens EM-slutspel och gjorde det bra där.

Desto tyngre förluster har vi i bortalaget, Werder Bremen.  En hel del spelare som Tim Wiese, Naldo, Claudio Pizarro, Marko Marin och Markus Rosenborg har alla lämnat under sommarens Silly Season. Det har ju naturligtvis tillkommit spelare med och det är: Eljero Elia, Nils Petersen och Kevin de Bruyne.

Precis som alla andra matcher som Dortmund spelar på sin hemmaplan kommer man även ikväll vara det spelförande laget. I och med det här trycket som Dortmund kommer att sätta på Werder Bremen i den här ligapremiären bör man rimligtvis skapa en hel del hörnor. Om jag ska sätta en siffra på det så tror jag att hemmalaget kommer att komma upp till 7-9 hörnor. Jag kan inte se att Werder Bremen matchar det genom att nå upp till 4-7 hörnor.

Av den anledningen spelar jag att Dortmund vinner hörnstatistiken med fler än tre hörnor. Ett -3 handicap, helt enkelt. Om hörnstatistiken slutar exempelsvis 9-6 eller 7-4 får ni insatsen tillbaka. Det är Bet365 som erbjuder det här och spelet finner ni under ”hörnor” -> ”hörnor asian handicap”. Insats blir strax över medel.

/Mikel