Dags för returmöten av Champions League där Real Madrid har rest till Tyskland för att besöka Borussia Dortmund på Signal Iduna Park. Spanjorerna har en 3-0 seger i ryggen från första mötet och det känns väl inte särskilt troligt att tyskarna vänder på detta. Men man lär göra ett försök inför hemmafansen och jag tror på en väldigt öppen tillställning med många mål.

  • Match: Dortmund – Real Madrid
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Borussia Dortmund hade en väldigt tuff match på Santiago Bernabéu där man alltså föll med 0-3 till slut. Man fick en mardrömsstart då Gareth Bale rann igenom redan efter tre minuter och kunde tåa in 1-0 bakom Weidenfeller. När sedan Isco och Ronaldo fyllde på med ett varsitt mål så innebär att det tyskarna har en väldigt brant uppförsbacke framför sig här. Men man kan inte lägga sig ner och dö, utan man kommer verkligen ge det här en chans. Det ska sägas att man faktiskt vaskade fram en del riktigt fina chanserSantiago Bernabéu, så man var inte totalt uddlösa framåt. Jag förväntar mig att man skapar minst lika mycket på hemmagräs och nog ska man kunna pilla in någon boll bakom Casillas med publikstödet i ryggen. Men faran ligger i att man kommer blotta sig fullständigt bakåt, och det tror jag inte spanjorerna kommer vara sena med att utnyttja. Lämnar man backlinjen ensamma med Ronaldo och Bale så dröjer det nog inte lång tid innan hemmalaget har en boll i baken.

Fortsatta skadebekymmer för hemmalaget som saknar Bandowski, Subotic, Schmelzer, Gündogan, Bender och Blaszczykowski i dagens match. Vi stryker även defensiva mittfältaren Sebastian Kehl som är avstängd. Viktigt för offensiv dock att man får tillbaka Lewandowski från avstängning.

realmadriddortmund

Real Madrid har studsat tillbaka fint efter de två raka ligaförlusterna mot Barcelona (3-4) samt Sevilla (1-2). Man har nu tre raka vinster på kontot med en väldigt fin målskillnad på 12-0. Att laget kan göra mål är ingen större nyhet och det såg vi även i första mötet mellan dessa lag, man kunde nämligen gjort ett par baljor till i matchen på alla chanser som skapades. Men Weidenfeller stod för ett gäng högklassiga räddningar, där både Ronaldo och Bale hade en varsin frispark som inte många målvakter i världen räddar.  Men jag tycker inte att marängern såg allt för stabila ut försvarsmässigt, trots att man höll nollan på hemmagräset. Dortmund måste gå för många mål i dagens match och det är ju som sagt något som kommer öppna upp den här matchen rejält. Jag tror inte att tyskarna kommer gå mållösa idag, men samtidigt så tror jag att man kommer bli straffade av kontringsskickligt Real Madrid.

I bortalaget stryker vi Jesé, Khedira, Arbeloa och Marcelo som alla går skadade.


Minst tre mål måste Dortmund göra för att ta detta till en förlängning, samtidigt som man måste hålla nollan intakt. Att man gör mål och bidrar till överspelet tror jag på, men någon nolla kommer man knappast hålla med det försvarsspel man visade upp i första mötet. Testar en insats strax över medel på över 3 mål (goal line) i matchen där det är pengarna tillbaka på exakt tre mål.

/e@sy