Ännu en dag med världens bästa fotboll när den andra semifinalen av Champions League kickar igång 20:45 ikväll. Det är Real Madrid som besöker Borussia Dortmund och jag tycker spanjorerna borde ses med väldigt bra chans här.

  • Match: B. Dortmund – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Borussia Dortmund har jag inte sett särskilt mycket den här säsongen förutom när man varit ute i just CL och spelat. Det är ett lag som helt klart imponerat hittills men jag tycker det finns en del brister defensivt som märktes när man ställdes mot Malaga i senaste omgången. Jag trodde inte att Malaga skulle skapa särskilt många chanser men faktum är att man borde gjort minst tre mål i den matchen, för såpass heta lägen skapade man på ett virrigt hemmaförsvar. Nu har man förvisso Hummels tillbaka på mittbacksposition som förmodligen förpassar Santana till bänken, men samtidigt så ställs man mot en anfall som är bra mycket bättre än det Malaga ställde på planen. Detta är Dortmunds hemmaborg och man kommer nog trycka på ordentligt framåt idag då man vet vikten av att resa till Spanien med ett bra resultat i ryggen, det borde öppna upp sig för kontringslägen åt Real Madrid.

Hemmalaget har inge bekymmer i truppen och kan matcha starkast möjliga lag här.

Trolig startelva:

Weidenfeller
Piszczek – Subotić – Hummels – Schmelzer
Bender – Gündogan
Błaszczykowski – Götze – Reus
Lewandowski

Real Madrid hade en väldigt behaglig resa i senaste omgången då man ställdes mot turkiska Galatasaray, ett dubbelmöte där man till slut avancerade med sammanlagt 5-3. Nu är det lite skarpare läge idag men jag tycker spanjorerna kommer in till den här matchen med en bra form och ett gott självförtroende. I senaste ligaomgången mot Real Betis så vilade man flera startspelare och jag tycker det ser väldigt bra ut på spelarfronten inför kvällen. Man har högerback Arbeloa avstängd här men det är inga bekymmer för Ramos att ersätta på den platsen då han spelat där många gånger förut, dessutom är det inte fel att få in en spelsugen Pepe tillsammans med Varane på mittbacken. Framåt så har Real Madrid alltid det bra förspänt där Ronaldo samt Özil har sett ruskigt starka ut på slutet. Som spjutspets tycker jag nästan det kvittar vem av Benzema och Higuain som startar matchen då dessa herrar är väldigt jämna i mina ögon.

Arbeloa missar som sagt kvällens match då han är avstängd, missar gör även Marcelo och Essien som är skadade. Sedan sätter vi ett litet frågetecken för småskadade Modric samt för nyblivna pappan Di Maria. Men Di Maria sägs nu kunna spela matchen ikväll och resterande spelare ser jag inte som några avbräck.

Trolig startelva:

López
Ramos - Pepe - Varane - Coentrão
Alonso - Khedira
María - Özil - Ronaldo
Higuaín


Den här matchen har verkligen alla förutsättningar att bli en höjdare då Dortmund alltid öser på framåt och spelar en offensiv fotboll. Självklart innebär det att spelet öppnar upp sig rejält och det tror jag marängerna kan utnyttja ikväll. Bortalaget över 1,5 mål testas med en insats strax under medel.

Testar även två målskyttespel i matchen med en mindre slant:

Ronaldo gör mål – 2,00 @ betsson – 1/10 units

Özil gör mål – 5,50 @ bet365 – 0,5/10 units

/e@sy