Division 1 hockey på tapeten idag när Borlänge möter Tierp på hemmais. Det brukar vara jämna möten mellan dessa två lag, men idag tycker jag att ena laget borde ha motivation nog till att vinna. Dessutom har detta lag förstärkt truppen med en riktig klasspelare sen sju matcher tillbaka, och han har verkligen levererat. Blir ett maxspel här!

  • Match: Borlänge – Tierp
  • Spel: Borlänge
  • Odds: 1.55
  • Units: 10/10
  • Spelstopp: 7/12 19.00

Borlänge kämpar för fortsatt spel i allettan, där man för tillfället ligger på en andraplats i div 1 c, tre platser tar sig till allettan. Man har tre poäng ner till Ore och Hedemora på tredje och fjärdeplats, och dessa två lag möts även ikväll, så man har verkligen chansen att skaffa sig ett utomordentligt läge för allettan idag. Formkurvan är spikrakt uppåt då man slog formstarka Enköping senast med hela 6-1 på bortais, skotten slutade 28-43 till Borlänges favör. Matchens gigant där var ex-leksingen Martin Karlsson, som stod för hela fem mål. Martin som fick lite speltid och hade det tungt i Leksand har verkligen börjat på bästa sätt i Borlänge, 13 poäng på sju matcher visar verkligen på vilken skillnad det är mellan allsvenskan och div 1.

Borlänge har även lånat backen Alexander Deilert från Leksand, som förra säsongen spelade Elitserien med Djurgården. Tyvärr platsar han inte riktigt där och har hoppat runt till en massa klubbar på lån, nu är han i Leksand där han varit skadad en längre period. När han sedan blev frisk fanns det helt enkelt ingen plats åt han, så Borlänge har tagit han på lån. Senast mot Enköping saknade Borlänge sex spelare pga skada och sjukdom, en del av dessa förväntas man få tillbaka ikväll.

Tierp ligger på en sjätteplats i nuläget och är sex poäng ifrån en direktplats till allettan. Med endast tre omgångar kvar innebär det att man måste gå rent resterande matcher, något jag inte tror man fixar. Den drömmen tar nog slut redan ikväll tippar jag på. Man har ingen höjdarform och fick senast kämpa rejält för att vinna på straffar mot avhängda Surahammar.

I Tierp är det framförallt de två tvillingbröderna Tomas och Tobias Berlin som står för det kreativa. Bröderna var och testa spel i allsvenskan hos Almtuna, men succén uteblev där. I div 1 hållar man dock bra klass och dessa två har stått för flertalet av Tierps poängmakeri. Givetvis är Borlänge förvarnat om detta, och håller man bara någorlunda koll tvillingarna så ska Tierp besegras enkelt. För resterande femmor i bortalaget är inget skräckinjagande.

Här drar jag iväg ett maxspel då jag anser denna vara riktigt säker. Är man inte nöjd med oddset så kan man testa att slänga med Hudiksvall mot Falun. ”Hudik” står i en klass för sig i denna serie, och Falun har en del skadebekymmer så man har en comebackande Patric Kjellberg i laget, senast spelande i Anaheim Ducks.. säsong 2002-2003. ”Hudik” har inget att spela för, men det har man inte haft under en längre period, trots detta vinner man på löpande band.

/e@sy