Idag kommer jag hålla fokus på en match och den matchen är mellan Borlänge och Lindlöven. Båda lagen kommer från förluster i fredags, men där man får se Lindlövens insats som den starkare av dem två. Idag drabbar de samman i en arena Lindlöven haft svårt i på senare år.

  • Match: Borlänge – Lindlöven
  • Serie: Division 1C
  • Speltips: Lindlöven ML (Inkl. förlängning straffar)
  • Odds: 2.08 @ Betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 11/11, 16.00

Borlänge kommer från en svag insats mot ett svagt lag. Valbo besegrade Borlänge på just Borlänges hemmaplan. Valbo är ett lag som är  i kris. Borlänge har inför säsongen tappat ruggigt viktiga spelare som Anton Östman (Falu), Johan Olsson (Frankrike), Patrik Dünesius (Sundsvall), Dan Pettersson (Olofström) och Dennis Ors (Falu). Det är spelare som man inte ersätter i första taget. Borlänge har varit ett topplag i många år, men har faktiskt iår inte ett lika slagkraftigt lag som tidigare, vilket märks på resultaten. I serien ligger man på femte plats, tre poäng bakom trean och dagens motståndare Lindlöven. Borlänge är inget bra hemmalag alls. Däremot är man seriens bästa bortalag, men på hemmaplan har det låst sig lite. Förmodligen pågrund av att man försöker styra spelet, men spelarkvalitén sviker lite där. En viktig grej till är också att Borlänges kanske bästa spelare Mikael Simons har har hoppat av, och det är ett riktigt tungt avbräck då han vart kanske den bästa sedan han joinade Borlänge. Tungt.

Lindlövens form är lysande. Man öppnade säsongen kasst, men på slutet har segrarna trillat in och man är nu uppe på en tredjeplats. Senast mötte man seriefavoriten Falu borta och lyckades knipa en poäng tillslut. Enligt deras hemsida gjorde man en riktigt bra match och tar med sig det till söndagens match mot Borlänge. Förstafemman med Jellvert-Säfström-Ottosson har jag nämnt tidigare och den är grym. Man har även fått tillbaka den offensivt skickliga backen Dustin Hatlelid i fulll fysisk form efter ha gått skadad i början av säsongen. Lindlöven är också ett bra bortalag, och de kommer bli ännu bättre då de nu har fullt manskap att jobba med.

Borlänge har inte på nåt sätt en kass form, förutom senaste matchen, men jag tror verkligen att avbräcket av Mikael Simons kommer spegla av sig. Han var oerhört viktig och innan han kom igång så hade Borlänge det tufft. Borlänge vann borta med 8-6 mot Lindlöven, men idag ska bortalaget ha riktigt bra chans. Jag håller ner insatsen litegrann och väljer att Lindlöven får vinna på övertid/straffar till det fina oddset  2.08 hos Betsson.

Följ mig på twitter @HedenskogH och oss @spelaspelse

Lycka till!

/Heden