Detta är en match som mer eller mindre kan avgöra den här säsongens öden för båda lagen. Eller ja, Borlänge har en väldigt liten chans till kval uppåt medans Forshaga har en väldigt liten chans till kval nedåt. Alla poäng är viktiga och mitt spel idag kommer återigen bli en chansning.

  • Match: Borlänge – Forshaga
  • Serie: Hockeyettan Västra vår
  • Speltips: Forshaga ML
  • Odds: 5.45 @ betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 8/2, 16.00

borlangeBorlänge ligger just nu på fjärdeplats i tabellen och man har alltså sex poäng upp till en kvalplats uppåt. Med tanke på att det är tre lag ovanför dem så är chansen väldigt liten att man kniper just en plats. Den lilla chansen finns dock där och man kommer säkerligen göra allt för att ha så stor chans som möjligt. På pappret är Borlänge ett helt okej lag, men enligt mig är det inget lag som ska ha i ett kval och göra ändå. Man har gjort en helt okej säsong, men man har spelat alldeles för ojämnt för att ha nåt i toppen att göra. I dagens match mot Forshaga är man helt rätta favoriter för på hemmaplan är man relativt starka. Men frågan är om man verkligen ska vara så stora favoriter som man har blivit av bolagen? Nej, jag tycker inte en hemmaseger är spelvärt till det här låga oddset. Man ska självklart vinna idag om man jämför lagen och jag tror också att man gör det tillslut, men Forshaga har vunnit samtliga möten mot Borlänge den här säsongen och det visar vart vi har vårat värde idag. Borlänge var utspelade av Lindlöven borta senast  och behöver komma upp några snäpp ifall man ska vinna idag.

forshagaForshaga har jag rekat och spelat på ett antal gånger, både med fram- och motgång. Dock tror jag mest vi har framgång på dem och jag hoppas det blir så även denna dag. Forshaga har gjort en grym säsong efter jul om man ska jämföra med grundserien. Man har skrapat ihop 17 poäng och behöver ytterligare någon poäng för att vara helt säkra på att undvika en kvalserie. Dock tror jag det kommer räcka ändå. Under hösten hade man stora problem med sitt försvars- och målvaktsspel. Man spelade jämnt mot många av motståndarna, men fick se sig besegrade pågrund av att man var sårbara bakåt. Det är väl förmodligen det som skiljer toppen och botten. Nu efter jul har man fått ordning på det mesta och man har faktiskt slagit de bästa lagen i den här serien, vilket visar att man faktiskt inte är så dåliga som tabellen under hösten har visat. Senast fick man dock stryk med 9-2 borta mot Kumla och vad som hände där vet jag inte riktigt. Matchen ska ha varit jämn och resultatet ska inte ha speglat matchbilden. Det är bara hoppas att Forshaga hoppar tillbaka till det stabila försvarsspel man haft efter jul för då har man ändå god chans till poäng idag. Man har som sagt 3-0 i matcher på Borlänge och en målskillnad på 19-10 mot dem den här säsongen. Oddset är alldeles för högt för att inte testa.


Borlänge ska helt klart vinna detta, men Forshaga är inte så dåliga som oddset visar och man kan faktiskt skrälla idag med lite tur. Jag måste testa en liten slant på bortalaget. Mitt spel blir alltså Forshaga ML till oddset 5.45 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden