Derby i hockeyettan mellan Borlänge och Falu. Två lag som innan säsongen målades upp som två tilltänkta topplag, men det är bara ett som infriat dom förväntningarna, även om man dock haft det relativt tufft på slutet. Ikväll tar man revansch och hittar formen igen.

  • Match: Borlänge – Falu
  • Serie: Division 1C
  • Speltips: Falu
  • Odds: 2.15 @ Ladbrokes
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21/11, 19.00

Borlänge går jag emot återigen. Laget gjorde knappast nån bättring i egen zon senast i bortamatchen mot Surahammar och släppte in 6 kassar. Man har nu släppt in 25 (!!!) mål de sista 4 matcherna. Målvakterna har varit under all kritik även om man inte alltid fått den bästa hjälpen av utespelarna. Mikael Simons lämnade laget för några omgånger sedan och därefter har laget varit helt under isen. Under förra veckan lämnade även Niklas Sjölund som varit tongivande i laget, trots att han varit skadad mesta delen av säsongen. Det är två riktigt tunga tapp. Jag gissar på att de kommer få stora problem med Falus förstafemma ikväll, och tror alltså inte på något trendbrott här heller. Dessutom är man usla på hemmaplan. Man har 9 poäng upp till en allettanplats och det återstår lika många matcher. Inte omöjligt, men innerst inne har man nog gett upp allettanplatsen.

Falu har seriens vassaste femma med Fredrik Näslund och Anders Lövdahl i spetsen. Dessutom snodde man två av Borlänges bästa spelare från förrasäsongen, Dennis Ors och Anton Östman. Falu öppnade säsongen riktigt starkt och var överlägsen etta ett tag. Nu ligger man på fjärde plats, endast en poäng från att hamna under allettan-strecket. Formen är alltså sisådär, men Borlänges form är betydligt mycket sämre. Falu har iallafall en målvakt som man oftast kan luta sig emot. Det är en viktigare match för Falu än vad det är för Borlänge, om man tittar tabellmässigt. Dessutom har Falu ett bättre lag än Borlänge. Absolut inget är säkert i ett derby, men Falu ska ha riktigt bra chans att ta alla 3 pinnar. Man har vunnit ett varsitt möte under säsongen. Falu vann det första borta med 6-3 och sedan vann Borlänge i Falun med 3-2 efter ha räddats av den då inlånade allsvenske keepern Jens Holmström. Då hade man även ledaren Mikael Simons med.

Tycker Falu ska vinna detta och Ladbrokes ligger återigen klart högst på marknaden när det gäller division 1 hockey och därför hugger vi 2.15 på Falu. Medelinsats fick det bli.

Följ mig på twitter @HedenskogH och oss @spelaspelse

Lycka till!

/Heden