Boräs är nykomlingar, fast från den högre divisionen. Man led av ekonomiska bekymmer och har mer eller mindre tappat hela truppen. men ändå ersatt dem helt klart dugliga division 1 spelare. Motståndarna Mörrum är för första gången på ett par år med och slåss i absoluta toppen och detta måste räknas som ett toppmöte, även fast jag tror att ett lag kanske inte är ett riktigt topplag i en stark F-serie ännu.

  • Match: Borås – Mörrum
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Mörrum X2
  • Odds: 1.77 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/10, 19.00

Borås har startat serien kanske sämre än förväntat, men det är en tuff F-serie man har kommit till. Man har en bra förstafemma med Magnus Isaksson-Tim Brännholm-Johan Linnander och även en ganska okej andrakedja med bland annat den gamle tuffingen Jens Karlsson. Jag tycker dock att Borås är lite överskattat och det är självklart för att de kommer uppifrån. Har själv svårt att se att Borås tar sig vidare till allettan i vinter. Det kommer Mörrum att göra utan tvekan. Lagets målvakt Andro Michel har inte levt upp till sina förväntningar ännu, men det kanske beror på att han inte är bättre än så. Han har gjort ett par säsonger i Hockeyallsvenskan, men har ändå inte lyckats få kontrakt i nån ny klubb där och inte heller någon toppklubb i ettan. Självklart är han inte dålig, men det är ingen toppmålvakt. Sen är det inte hans fel att de ligger där de ligger, utan mest för att spelarmatrialet i övrigt inte räcker till. Man har tre raka förluster mot Nittorp, Helsingborg och Kristianstad. Mot Helsingborg blev man utspelade och likaså mot ett formsvagt Kristianstad senast på hemmaplan. Man har 4 förluster, 1 oavgjord och 3 vinster med en målskillnad på 23-27.


Andro Michel i Örebro

Mörrum vet jag inte hur många gånger jag rekat, men laget är fortfarande något underskattat enligt mig jämfört med vad oddsättarna verkar tycka. Laget ligger två i serien och har endast en förlust efter full tid och den kom mot serieettan Kallinge/Ronneby. Senast på hemmaplan vann man med 6-4 mot Nittorp utan att imponera. Har kollat highlights på matchen och Nittorps mål känns onekligen som antingen ren slump eller bara oskärpa i försvarsspelet. Kan säkerligen varit lite underskattning från Mörrums sida och det lär inte upprepas i dagens match mot Borås. Man saknar fortfarande Keegan Dansereau, men man är ett bättre lag än Borås och bör klara minst ett kryss.

Mörrum har trots allt bara förlorat en match i full tid och det var mot det klart bästa laget i serien. Man har sedan tagit poäng i resterande matcher och bör därför ha en teoretisk bra chans mot ett sämre lag att plocka minst en pinne idag med. En jämförelse är att Mörrum förlorade i sudden borta mot Olofström med 4-3 efter att tillochmed varit det spelmässigt bästa laget. Borås blev överkörda med 10-1. Dubbelchansen på Mörrum får mitt förtroende till 1.77 hos Betsafe.

Lycka till och följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

/Heden