En fredag med mängder av bra matcher som vi ska titta närmare på. Borås tar emot bottenlaget Kungälv och ska under normala omständigheter vinna en sån här match, men hur ser det ut i truppen?

  • Match: Borås – Kungälv
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Kungälv
  • Odds: 6.0 @ Nordicbet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 16/11, 19.00

Borås hade höga förhoppningar till denna säsongen eftersom man blev nerflyttade från allsvenskan pågrund av ekonomiska besvär. Man fick ändå behålla duktiga spelare som Magnus Isaksson, Erik Andersson och Jens Karlsson. Dessa ligger även i toppen av Borås interna poängliga. Säsongen har dock inte gått som man velat och man ligger bara på en sjunde plats i tabellen och har bara 7 vinster efter full tid. De möter alltså Kungälv, som är seriens sämsta lag utan tvekan, men det har dykt upp en del problem för Borås ekonomiskt igen. Under veckan har man gått ut med att man måste omförhandla alla spelares kontrakt och även dra in på resurser man har inom laget. Det vill säga att alla som vill får stanna och alla som vill är fria att gå till andra klubbar. Johan Linnander har redan skrivit på för Mörrum och det är ett tungt avbräck för Boråslaget. Magnus Isaksson var utlånad i onsdags till Tingsryd pågrund av många skador i truppen och lär säkerligen vara det under fredagens match också, speciellt som läget är just nu för Tingsryd med skador och även med Borås ekonomi. Flertalet spelare diskuterar säkerligen med andra klubbar vilket gör att vissa kommer spela fredagsmatchen och vissa kommer säkerligen inte att delta. I vilket fall så är Borås en klubb i kris och spelarna som väljer att spela och ändå kommer lämna klubben lär väl inte ta ut sig något extra en fredagkväll. Uppdaterar här och på twitter så fort jag får reda på flera namn som inte kommer delta.

Kungälv är inget lag som vinner många matcher eller spelar bra hockey, men det är inte det reken bygger på heller. Borås är ett bättre lag helt klart under normala omständigheter, men just nu är det inte normalt hos Borås. Kungälv öppnade säsongen brutalt dåligt, men har faktiskt på slutet spelat mycket bättre och har bjudit flera topplag på jämna matcher. De har sedan någon vecka tillbaka även lånat in tre J20-spelare från Frölunda som gjort stor nytta för Kungälv.

Som sagt, 2 units kan vi offra på detta spel. Jag säger inte att Kungälv kommer gå och vinna denna matchen, men oddset är för bra med tanke på situationen hos Borås. Jag spelar till 6 gånger pengarna redan nu, för oddset kommer inte att höjas utan kommer förmodligen gå i motsatt riktning.

SPELARE SOM EJ KOMMER DELTA: Johan Linnander, Pontus Gulldén,

Följ mig på twitter @HedenskogH och oss @spelaspelse

Lycka till!

/Heden