Jag trodde Borås skulle kunna störa Almtuna senast och greja minst en poäng på bortais, nu blev det istället förlust med 3-2 efter att ha spelat slapphänt i början av matchen. Ikväll står Bofors för motståndet, ett Bofors som saknar en hel del tongivande spelare. Då borde det väl vara dags för Borås att skrälla?

  • Match: Borås – Bofors
  • Spel: 1x (dubbelchans)
  • Odds: 1.95 @ nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

Borås ligger alltjämt sist i hockeyallsvenskan och ser ut att gå mot ett kval för att försöka hänga kvar. Detta innebär att man kan spela helt utan press och bara köra på, något som kan vara en riktig fördel för vissa lag. Man har även en helt ok form med två vinster på sina tre senaste matcher. Senast åkte man alltså på pumpen i Almtuna med knappa 3-2, men Almtuna är formstarka så den förlusten kanske inte är så mycket att orda om. På hemmais på senare tid har man haft en bra form med tre kryss, en vinst och en förlust. Man har tagit poäng mot lag som Västerås och Mora här, samtidigt som man körde över Södertälje med 4-1 senast i hemmaborgen. Borås saknar ikväll Marcus Sörensen och Henrik Eriksson, två spelare som varit borta en längre tid. I övrigt är samtliga pigga och fräscha.

Bofors är ett av hockeyallsvenskans formstarkaste lag just nu, så det kanske kan tyckas att detta är ett dumt spel. Men Bofors saknar ikväll ett gäng tongivande spelare som kommer märkas av i spelet. Linus Persson som är lagets poängkung fick kliva av matchen mot Mora och kommer inte till spel ikväll. Även den duktiga backen Magnus Nygren missar kvällens match, då han blivit återkallad av Färjestad som han till vardags tillhör. Även Martin Thelander väntas missa kvällens match då han legat i sjuksängen hela veckan och inte tränat. Sedan tidigare saknas även Eddie Larsson.

——————————————————————————–

Linus Persson, Martin Thelander och Magnus Nygren är riktigt tunga avbräck för bortalaget här. Denna trio har varit inblandade i en hel del poäng på slutet och varit en bidragande faktor till Bofors fina form, så jag tror man kan få det tufft utan dessa herrar.

Testar även 1/10 units på en Boråsvinst, 3.30 betalar nordicbet för detta.

/e@sy