I baksmällan efter gårdagens Champions League-matcher så fortsätter vi med lite blandad kompott idag. Bomben står på schemat och det har blivit dags för cupmatcher från Italien och Danmark. Systemet är på 192 kr och det är endast 3 matcher som gäller.

Fiorentina – Empoli 1,2,3,4 – 0

Liten chansning här då vi valt 0 mål på Empoli. Fiorentina skall dock vara klassen bättre och har tagit ut en stark trupp till det här mötet. Spelare som Kharja, Ljajic, Natali, Montolivo, Vargas och Cerci finns med i laget som är uttaget. Dessutom skall det bli intressant att se om Babacar får lite speltid, den unge Senegalesen som verkligen kan glänsa mot lite sämre motstånd. Empoli ligger i botten av Serie B och bör inrikta sig på att säkra kontraktet där i första hand. Dessutom är skillnaden på 0 eller 1 mål på bortalaget väldigt liten, så vi spikar noll mål på Empoli här direkt.

Cagliari – Siena 0,1,2,3 – 1,2

Två jämna lags som möts här men vi tror lite mer på hemmalaget här just i kraft av hemmaplan. Siena saknar bl.a. Calaio som gjort 5 mål på 10 matcher. Dessutom saknar man ett par spelare till bl.a. förstekeepern vilket innebär att Pegolo får ställa sig mellan stolparna. Cagliari har usel form och har haft väldigt problem med målskyttet den senaste tiden. Jag tror båda lagen kommer till den här matchen utan någon särskild press på sig. Sedan kommer flera spelare få chansen som inte fått så mycket speltid, de vill också visa sig från sin bästa sida.

FC Köpenhamn – Nordsjälland 1,2,3 – 0,1

Återigen en Cupmatch men den här gången från Danmark. FCK är svåra att rubba på hemmaplan för alla lag i Danmark, till och med i Skandinavien. Hemmalaget gör mycket mål och spelar dom som dom brukar så kan dom mycket väl göra 2-3 baljor här mot seriens tvåa. Det kommer att vara mycket prestige i den här matchen och som det verkar innan match kommer båda laget att verkligen satsa på seger här. Nordsjälland har inte imponerat på bortaplan och har faktiskt förlorat fler matcher än de vunnit. De har inte heller gjort särskilt många mål så därför drar vi ner strecken på bortalaget.

Lycka till!

//Josef