Dagens Bombentips innehåller bl.a. Sveriges träningsmatch och det andra och sista mötet i kvalet till EM. Systemet är på 256

England – Sverige 1,2 – 1,2,

England är ett starkt lag och på hemmaplan så får laget vara favoriter trots att laget inte slagit Sverige på många, många år. England vann senast mot Spanien och bör kunna göra minst ett mål även här mot Sverige. Sverige bör vara lite revanschsuget efter förlusten och det dåliga spelet mot Danmark. Inte går väl Sverige mållösa från två matcher i rad?

Kroatien – Turkiet 2,3 – 1,2

Turkiet var inte speciellt bra senast och förlorade med hela 0-3 hemma mot Kroatien. Nu har laget inget att förlora och bör satsa framåt. Tyvärr tror jag laget får väldigt svårt då Kroatien är det klart bättre laget och på hemmaplan gör man sällan några dåliga matcher. Kroatien lyckades göra 3 mål på bortaplan, jag hoppas på en liten målfest här då strecken på t.ex. 3-2 är väldigt få.

Montenegro -Tjeckien 1,2 – 1,2

Detta är nog den mest svårtippade matchen av de fyra. Tjeckien vann hemma med 2-0 i en ganska jämn match och är inte alls lika bra som de var för några år sedan. Montenegro borde kunna göra mål på hemmaplan och även om oddsen på 1-1 blir relativt lågt så känns spelet vettigt.

Portugal – Bosnien 2,3 – 0,1

Portugal åkte till Bosnien senast för att klara oavgjort vilket dom också gjorde, 0-0. Nu har Portugal hemmaplan och då bör man kunna göra minst två mål, ett mål känns för riskabelt då Bosnien i så fall skulle gå vidare vid en kvittering. Bosnien gör sällan mer än ett mål mot de lite större nationerna.

Lycka till!

//Josef