Bolton har spelat riktigt bra i dom senaste omgångarna och fått ihop bra med poäng för att distansera sig från bottenstriden som man låg nära ett tag. Wigan förlorade i senaste matchen efter att ha varit obesegrat i dom tio senaste matcherna, här är man ute efter att komma tillbaka i hetluften igen.

Match: Bolton – Wigan
Spel: Wigan
Odds: 2.63 @ Bet365
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 29/3 16:00

Bolton plockade en ny vinst i senaste matchen när man vann hemma mot Blackpool med 1-0. Bolton som nu bara har en förlust på dom åtta senaste matcherna, 2-2-1 på dom fem senaste där ena vinsten kom borta och den senaste hemma. Man har plockat en hel del poäng vilket gjort att man har 12 viktiga poäng tillgodo ner till strecket från 17:e platsen man nu har. Hemma denna säsong har man spelat 5-9-5 med 25/19 i mål. Matt Mills är osäker på spel i denna match, Stuart Holden och Darren Pratley kommer inte att spela något mer denna säsong. Joe Riley och Marc Tierney saknas i denna match.

Wigan - Bolton-2013

Wigan som var obesegrade på dom tio senaste matcherna möte förlusten i senaste matchen när man föll borta mot QPR med 1-0. Wigan som annars har spelat riktigt bra senaste tiden är ute efter att snabbt hitta tillbaka till igen efter senaste förlusten. Man har en semifinal snart mot Arsenal i FA-Cupen men har fullt fokus på denna match då man ligger på en 5:e plats vilket innebär play-off plus att man har en match mindre spelad vilket gör att chansen till ytterligare avancemang finns i tabellen. 3-1-1 på dom fem senaste och borta denna säsong har man 8-2-9 med 21/18 i mål. Ben Watson, Chris McCann och Roger Espinoza saknas i denna match.

Bolton har spelat bra senaste tiden och har en stabil form, man har dock nått lite dit man siktat och fått den distans man varit ute efter ner till bottenstriden och kan på ett vis nu slappna av. Wigan är det klart bättre laget och skulle enligt mig egentligen varit klarare favoriter än man faktiskt är i denna match, visserligen har man ett antal förluster på bortaplan denna säsong men har varit stabila på resande fot i dom senaste bortamatcherna. Efter senaste förlusten lär Wigan vara taggade till max i denna match och jag tror att man blir en för tuff uppgift för Bolton och avgår med full pott i denna match. Wigan testas med måttlig insats.