Derby dags och Bolton måste börja vinna nu om man inte ska bli indragen i bottenstriden och eventuell nedflyttning, man ligger en bra bit ner nu och har endast fem poäng till godo ner till bottengänget. Burnley har gått bra senaste tiden men har spelat lite väl mycket oavgjort, ett par poängtapp till och man kan förlora den så viktiga andra platsen i tabellen.

Match: Bolton – Burnley
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.92 @ Unibet
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 11/2 21:00

Inte en enda vinst på dom sju senaste matcherna har fått Bolton att singla genom tabellen och man har förlorat viktig mark. I senaste matchen fick man 2-2 hemma mot Bournemouth. I matchen innan det förlorade man med 1-0 borta mot Ipswich, två matcher innan det förlorade man med hela 7-1 borta mot Reading. Bolton går tungt just nu av resultaten att döma. 0-2-3 på dom fem senaste och i tabellen ligger man på en 19:e plats och läget är inte roligt då man endast har fem poäng tillgodo till bottenstriden. 2-9-3 hemma denna säsong är heller inte en allt för ljus situation och laget måste hitta på något nu, 18/16 i mål. Bolton hoppas på att anfallaren Jermaine Beckford kan spela i denna match efter skada. Holden saknas fortsatt på grund av skada. I övrigt inget att rapportera om i laget och man kan mönstra ett bra elva.

dannyingsburnley

Trots att Burnley släppte in första målet i matchen senast mot Millwall redde man upp det hela och vann med 3-1 hemma. Laget som nu är obesegrade i dom sju senaste matcherna ser fortsatt starkt och effektivt ut och har nu 2-3-0 på dom fem senaste, man ligger tvåa i tabellen och jagas närmast av QPR på samma poäng men med sämre målskillnad. Burnley måste således fortsätta plocka poäng för att inte tappa sin viktiga andra plats. Borta denna säsong har man spelat helt okej och har nu 6-5-3 och 20/15 i mål. Burnley kan mönstra samma elva som i dom föregående tre matcherna, laget dras inte med några avstängningar eller skador och kan välja fritt. Laget har gjort mål i alla utom en av dom senaste fem matcherna.

Bolton måste hitta på något för att börja plocka tillräckligt med poäng för att inte rasa ner ännu längre mot strecket i tabellen, efter tre raka förluster fick man ett oavgjort resultat i senaste matchen, kan förhoppningsvis kanske vara en vändning på gång. Trots att man förlorat en hel del senaste tiden för man trots allt mål i sina matcher även mot bättre motstånd. Burnley har en par oavgjorda resultat bakom sig och det vill man nog inte fortsätta med då risken är stor att QPR går om i tabellen, vinna är vad man måste göra i sina matcher. Man är duktiga framåt och gör en hel del mål i sina matcher. Sett till tidigare möten gör oftast båda lagen mål när man möts och det är också vad spelet blir i denna match, chansen är väl stor att Burnley vinner men jag tror faktiskt att Bolton skulle kunna överraska med ett oavgjort resultat men 2-1 till Burnley säger jag och med en Danny Ings i toppform för Burnley lär man inte ha några problem med att få in bollen i mål.