Bolton tar emot Blackburn i ett klassiskt Lanchashire derby här. Bolton har spelat upp sig ordentligt och motståndarna Blackburn kommer från en seger men frågan är om matchen blir särskilt underhållande?

Bolton – Blackburn
Spel: Under 2.5 mål i matchen
Odds: 1.92 @ Betsafe
Insats: 4/10
Spelstopp: 16.00 

Bolton med Neil Lennon och Johan Mjällby på tränarpositionerna har fått igång Bolton riktigt bra inför Boxing Day då laget har 7 raka matcher utan förlust bakom sig varav 4 av dessa har slutat med seger. Det som imponerar mest hos hemmalaget är lagets försvarsspel som var grymt bra den senaste tiden. Man har spikat igen bakåt i lagets 4 senaste matcher och allt talar för att man återigen kommer göra en stark defensiv insats när Blackburn kommer på besök! För att få fart på offensiven har laget plockat in veteranerna Eidur Gudjohnsen och Emile Heskey till klubben. Frågan är hur mycket fart dessa herrar bidrar med? Rutin har de gott om i alla fall men jag har svårt att se hur dessa herrar skall bidra med något stordåd redan i den här matchen. Jag tror man kommer vara tighta i defensiven och försöka att inte gå bort sig. Man vill givetvis fortsätta att hålla sin nolla intakt bakåt. Bolton får klara sig utan Max Clayton, Craig Davies, Kevin McNaughton och Joe Mason här.

bolton_200x200   blackburn_200x200

Blackburn tog en viktig seger förra helgen när man besegrade Charlton hemma på Ewood Park med 2-0 efter en väl genomförd match. Man hade två raka förluster innan det så räkna med ett Blackburn med höjt självförtroende här. Mest positivt för laget var att man fick hålla nollan då lagets backlinje varit darrigt ett flertal gånger i matcherna före. Offensivt är Blackburn starka med Jordan Rhodes och Gestede som turas om att göra mål för laget. Nu möter man dock ett tufft motstånd i Bolton som spelat upp sig rejält den senaste tiden och hemma på Reebok Stadium är man riktigt starka för dagen. Jag tror Blackburn kommer spela försiktig fotboll här då man vet att Bolton är starka i defensiven och att gå bort sig och släppa in ett mål i matchen mot ett defensivt starkt lag kan bli ödesdigert då Bolton är skickliga på att bevaka sin ledning. Jag tror på ett avvaktande Blackburn som kommer satsa mer på kontringar i matchen. Blackburn får klara sig utan försvararen Alex Baptiste här då han är utlånad från just Bolton.

Kort summering: 
Bolton är riktigt starka i sin defensiv samtidigt som man har lite problem med offensiven som inte levererar som man vill. Nu har man plockat in Emile Heskey och Eidur Gudjohnsen men det lär inte hjälpa dem direkt. Blackburn kommer med förnyat självförtroende och jag tror på en tillknäppt match här och tror och hoppas inte det görs fler än 2 mål i matchen. 1-1 känns som ett troligt resultat på förhand.