Dags återigen för lite Serie B i Italien och det gäller Bologna som tar emot Pescara. Här är det ett formtoppat Bologna som på hemmaplan tar emot ett Pescara som tappat offensiv kraft under transferfönstret. Tycker hemmalaget bör ha bra chans att ta 3 poäng här men jag tror inte man vinner med 1-0 vilket leder in på mitt spel denna dag. Häng med!

  • Bologna – Pescara
  • Spel: Bologna Över 1.5 Mål
  • Odds: 1.89 @ Unibet
  • Insats: 9/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Bologna har just nu en riktigt bra form med 4 raka segrar i ryggen och man ligger på 2a plats vilket innebär uppflyttning till serie A, som man ju ramlade ur förra säsongen. Man är alltså på god väg att ta sig upp direkt vilket inte alltid är det lättaste. Men man har ett bra lag på pappret med flera spelare som har haft väldigt bra framträdanden i serie A, så det är väl inte så konstigt att man ligger där man ligger även om det gick trögt i början.

Det är väl framförallt offensiven som har höjts på senaste tiden och man har gjort minst 2 mål i dom 4 raka vinsterna man har tagit. I anfallet har man väldigt fina spelare och en väldigt bra bredd, man har dessutom förstärkt laget med Matteo Mancosu som var bäste målgöraren i Trapani och som just nu står på 10 mål gjorda vilket bara 6 andra i ligan slår. Man har även värvat anfallaren Gianluca Sansone från Sampdoria som fått knappt med speltid där, och han har hunnit göra 1 mål redan.

Sedan tidigare har man alltså spelare som Daniele Cacia som står på 8 mål och är i bra form, sedan har man mycket rutin i form av Robert Acquafresca som står på 3 mål gjorda. Offensiven är bred och väldigt bra för att vara ett lag i serie B och jag skulle bli väldigt chockad ifall man inte gör minst 2 mål denna dag.

bologna_200x200        pescara_200x200

Pescara är också dom ett bra offensivt lag men det har dom varit hela säsongen. Man har vunnit 3 av dom 5 senaste men man förlorade dock den senaste matchen hemma med 1-2. Och det märktes att man saknar sin bäste målgörare i den matchen, Riccardo Maniero, som tagit steget till Catania nu i januari. Och det lär såklart bli ett tapp för playoff-jagande Pescara.

Och nu ska man alltså ta sig an ett Bologna som förstärkt offensiven med bra spelare och som har riktigt bra form för dagen. Och inte nog med det utan man åker till Bologna med 4 defensiva avbräck. Det är 2 ordinarie backar i form av Grillo och Pesoli, och sedan den ordinarie målvakten Aresti som inte finns med. Det är alltså 3 av dom 11 med mest speltid i laget som är borta. Och den 4e är även han back, dock bara en reserv men ändå.

Och trots att man ligger 8 av 22 lag så är det bara 5 lag i ligan som släppt in fler mål än Pescara och det är för att man är ett offensivt lag som fokuserar mer på den offensiva biten än den defensiva, så nja detta blir nog en tuff match för Pescara. Det blir nog minst 2 mål bakåt denna lördag.


Bologna har knallform för dagen och offensiven fungerar som aldrig förr. man har dessutom förstärkt offensiven med 2 anfallare med bra klass för Serie B. 4 raka vinster men också 4 raka matcher med minst 2 mål gjorda plus hemmaplan bäddar för att vi troligen får se minst 2 mål idag också. Pescara å andra sidan har 4 defensiva avbräck och man saknar sin bäste målgörare som lämnat laget under januarifönstret. man kommer dessutom med en 1-2 hemma mot Ternana. Det är alltså helt skilda världar just nu mellan lagen. Jag spelar Bologna över 1.5 Mål till det fina oddset 1.89. Och jag tror stenhårt på detta spel och lägger en insats som nästan är max. Jobba nu!!

/ L’orso