Omgång 2 av italienska Serie A där två matcher ska spelas av under lördagen. Jag intresserar mig mest inför det som komma skall på Renato Dall’Ara där Bologna tar emot Milan. Två lag som inledde med förlust från respektive premiärmatcher, men där jag återigen går emot favoriten.

  • Match: Bologna – Milan
  • Spel: Bologna (dubbelchans)
  • Odds: 1,82 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45

…med det sagt, att båda lagen är ute efter att studsa tillbaka från premiärförluster, så är ambitionen och trycket hos och på de båda lagen inte lika stor. Bologna har inte direkt den mest namnkunniga truppen i ligan där Diamanti (italiensk landslagsman i EM) kanske sticker ut mest nu när Gaston Ramirez har lämnat för spel i England. Likaså veteranen i anfallet, Marco di Vaio, som kommer spendera sina sista år som proffs i amerikanska MLS. Ur svenskt intresse hittar vi Mikael Antonsson i backlinjen. Man får ses som ett stabilt Serie A-lag som ska hamna runt eller strax under mittenskiktet samtidigt som man är fullt kapabla till att rubba topplagen. T.ex. så förlorade man inte mot något av lagen ur förra säsongens toppduo, dvs Juventus och Milan.

Milan har redan hamnat under press. Där var man redan efter sommaren mercato och det blev inte direkt bättre efter premiärförlusten hemma mot nykomlingarna i Sampdoria. Visserligen så skapades det ett antal chanser, men man sitter inte på samma spetskompetens som de två föregående säsongerna. ”Det nya Milan” har tappat spelare som Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Antonio Cassano, Alessandro Nesta samt ytterligare några gamla rävar. Något profilfattigt bland ersättarna, där Riccardo Montolivo får ses som det starkaste nyförvärvet.

Till kvällens match saknas dock både den långtidsskadade Portanova och den avstängde Perez, som får ses som tråkiga tapp i defensiven för hemmalagets del. Även Krhin och Riverola är borta medan Milan kommer till spel utan Abate, Muntari, Pato och Robinho pga skador.

Återigen, vilket jag även motiverade förra helgen, så har coach Allegri (Milan) ett tufft jobb framför sig och jag är återigen ute efter att spela på det. Man har några nya spelare på vissa positioner samt nyckelroller och det kommer antagligen ta sin tid innan det sätter sig. Bologna, som inte stod att känna igen förra helgen, brukar agera stabilt och vara svårspelat när man möter högre ansett motstånd, och det här har alla förutsättningar till att bli en jämn match.

Oddsen är visserligen inte lika roliga som under föregående helg när vi fick runt 1,65 (+1,5) samt 3,00 (dubbelchans) på Milans motståndare. Med bl.a. Portanova och Perez borta ur hemmalagets laguppställning så håller jag insatsen nere, men kan inte avstå från spel helt och hållet då man ska kunna hålla jämna steg med detta Milan. Bologna att plocka minst en poäng i kvällens match spelas med en insats strax under medel.

/Puyol