Bologna tar emot Carpi i ett Emilia-Romagna derby. Bologna ligger lite i ingenmansland, men efter att Donadoni tog över som tränare har man gjort väldigt många bra matcher. Carpi måste vinna vilket passar Bologna bra också. Här tycker jag att Bologna är det klart bättre laget om vi kollar spelare för spelare och på hemmaplan mot ett väldigt bortasvagt Carpi så borde man ha bra chans att ta en seger.

  • Bologna – Carpi
  • Spel: 1
  • Odds: 2.05 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Bologna har väl ingen superform direkt, men tror inte det blir något som oroar här då det är derby och man kommer tagga till mer än vanligt. Sen tycker jag även att man är det klart bättre laget dessa emellan och bara på ren kvalité så borde man vinna det här. Sen tror jag även att det faktum att Carpi måste fram och vinna, gör att Bologna kommer få flera chanser att göra mål här. Tränare Donadoni har även sagt i en intervju innan match att han kräver 110% inställning till denna match som är skönt att höra. Bara hoppas att spelarna tar till sig det för då borde det gå åt ett håll detta, nämligen att man vinner mot lillebror. Man vann även första mötet denna säsong med 1-2 på bortaplan.

Man har varken skador eller avstängningar och väntas starta med bästa möjliga startelva vilket är väldigt positivt såklart. Så det finns egentligen inga att skylla på ifall man skulle tappa poäng här kan jag tycka.

Bologna    Carpi

Carpi kommer till detta derby som ett desperat lag i stort poängbehov vilket jag inte tror gynnar dom alls. Det är bortamatch även om det inte är så speciellt lång resväg, men bör ju dock påpekas ändå. Formen är sisådär just nu, man började nya året ganska lovande ändå och tog flera poäng, men på slutet har det sett sämre ut och man har 7 raka matcher utan seger varav 3 förluster. Och man är 6 poäng från säker mark med Frosinone emellan dessutom. Ska även nämnas att man skeppat iväg några spelare som värvades när man tog steget upp till Serie A. Man har således börjat rustat ner sig för att vara mer förberedda för Serie B. Men det är såklart så att man kommer göra allt som krävs för att försöka vinna detta derby. Kvalitén räcker dock inte enligt min syn på det hela.

Här stryker vi backen Bubnjic och yttern Fedele sedan tidigare, men även offensive Gnahore. Plus några frågetecken som säkerligen börjar på bänken.

—————————————————————————————————————————————————————–

Bologna är ett stabilt lag som fungerar väldigt bra med tränare Donadoni. Man ligger på en stabil mittenplacering och har således ingen press på sig. Men här kommer man gå in taggade och ge fansen en seger i derbyt. Full trupp att tillgå idag. Carpi har usel form och är bortasvaga. man är i stort poängbehov vilket gör att man kommer chansa en del, vilket bara gynnar Bologna tror jag. För dålig trupp för Serie A. Jag spelar Bologna att vinna till oddset 2.05. Insatsen är hög här. Jobba Bologna!!

/ L’orso