Dagens speltips hämtas från svenska Elitserien i bandy, där serieledande Sandviken gästar klassiska Bollnäs i ett rafflande möte. Jag tycker mig ha hittat ett bra spel, häng med!

Match: Bollnäs – Sandviken
Tips: 2:a
Insats: 6/10 units
Odds: 1,80 @ Betsafe
Spelstopp: 2011-01-12 19:00

Motivering:

Sandviken trummar på riktigt bra och har efter några tveksamma matcher inledningsvis spelat upp sig avsevärt och toppar i dagsläget tabellen. Bollnäs är ett lag som blandar bottennapp med bragdinsatser, och det är ett lag som är svårt att värdera, och jag tycker att femteplatsen varken är värd att hurra över eller skämmas för.

Sandviken har, som sagt, en grym form! på 17 spelade matcher i serien har man 15 vinster och 2 förluster, varav en av dem kom i premiären borta mot erkänt hemmastarka Sirius. Målskillnaden är än mer imponerande; 142-60, det framgår alltså tydligt att det är ett lag som bygger sitt spel på att ha mycket boll och gå framåt, något som man gör riktigt bra. Med offensiva spelare som Edlund, Mossberg, Aarni, och Sveshnikov så har man, enligt mig, seriens bästa anfallsuppställning. Det är ju även enkelt bevisat att ju mindre boll motståndarna har, desto färre målchanser skapar de, ganska logiskt. Givetvis ska man nämna att spel på uterink inte är optimalt för Sandviken, men enligt väderleksrapporter på nätet så ska den lätta nederbörd som väntas under eftermiddagen ha avtagit till 19:00, då det är dags för avslag. Man avfärdade sist Broberg/Söderhamn på bortais utomhus, och var där det klart bättre laget, alltså är den faktorn inget man ska överdriva något enormt i Bollnäs favör här.

Bollnäs bygger sitt spel på sylvassa kontringar, det är vad man har resurser till. Det främsta namnet som är värt att nämna är naturligtvis Per Hellmyrs, som var ruggigt bra sist då man bortaslog Edsbyn. Tungt avbräck i Bollnäs, då VM-backen Anders Spinnars tydligen ska ha spelat senaste tre matcherna med en fraktur i handen (Källa: Sportbladet), och därmed är han ej med i afton, något som är ytterst tungt för det Bollnäsförsvar som kommer att få en hel del att göra. Bollnäs är ett erkänt starkt hemmalag, och i fjol slog man just Sandviken på hemmaisen i slutspelet, så helt uträknade är man dock ej.

Håller nere insatsen lite just p.g.a. spel utomhus samt att Bollnäs är hemmstarka, men jag vågar ändå påstå att det är ett bra spel till oddset 1,80. Jag tror att Sandviken fortsätter att spruta in mål i vanlig ordning, och att resultattavlan vid full tid visar 2-7.

God spellycka,
/Blixt