Spelar sydamerikanskt ikväll där vi har ett antal kvalmatcher framför oss inför det kommande VM-slutspelet i Brasilien nästa sommar. För egen del väljer jag att koncentrera mig på den tidiga matchen som kommer utspela sig på Estadio Hernando Siles där Bolivia tar sig an Ecuador. Tradition och motivation talar för ett intressant objekt till över 2 ggr insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: VM-kval, Sydamerika
  • Match: Bolivia – Ecuador
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,30 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 22.00 10/9

Bolivia inkasserade en ny förlust i helgen där man inte hade mycket att sätta emot bottenkollegan Paraguay, siffrorna skrevs till 4-0. Kvällens hemmalag är sedan tidigare avsågat från ett avancemang till VM-slutspelet, ett mästerskap man inte har tagit sig till sedan 1994, där det inte är mycket mer än att spela av de 2 kvarvarande matcherna. Ecuador har stundtals charmat desto mer där man länge satt på en bra position bland topp-4, men nu utan en seger i de 3 senaste matcherna så har Uruguay närmast på kvalplats börjat käka upp försprånget. Förlust borta mot ett svårspelat Colombia senast där man åkte på ett rött kort tidigt, vilket inte gjorde uppgiften enklare.

Bolivia har vissa frågetecken kring målvaktsposten där Sergio Galarza var direkt usel i den senaste kvalmatchen. Ecuador kommer till spel utan Gabriel Achilier som blev utvisad senast, därmed avstängd här. Man återfår dock Felipe Caicedo till det här mötet, lagets främste målgörare i kvalspelet.

Felipe-Caicedo-Paraguay-Foto-AFP_ECMIMA20130326_0170_4

Två hemmabetonade landslag där grundkapaciteten skiljer ett snäpp. Ecuador har varit våldsamt bra hemma i Quito med 19 poäng av 21 möjliga men desto mer mänskligt utanför. Bolivia har fördel av spel på hög höjd med 3,5 km över havet, men trots det inte haft något noterbart övertag på sina motståndare med endast 2 segrar på 7 matcher i La Paz. Det hör till saken att även Ecuador är vana vid den tunna luften med hemmaspel på drygt 2,8 km höjd, på så sätt är det här kanske en lämplig uppgift. Om det är någonstans man ska kunna bryta en svag trend på bortaplan så är det här.

Bolivia har, under stora delar av kvalet, framförallt visat upp brister i målvakts- och försvarsspelet. Noterbart att man är det enda laget (av totalt 9) under det pågående sydamerikanska kvalspelet som ännu inte har hållit nollan intakt i någon av de 14 matcherna man har spelat. Prestationerna har varit tröttare desto närmre slutet vi har kommit och jag skulle nog tro att man kommer släppa till en del avslut även här, och det mot ett högmotiverat Ecuador som har gjort sig förtjänt av bättre utdelning i ett antal kvalmatcher.

Ecuador har haft märkbart lätt för kvällens motstånd där man har vunnit 8 matcher i följd med 20 gjorda mål framåt som resultat sett till inbördes möten. 3 av matcherna har spelats på bortaplan.


Överspelet på bortalaget testas. Ecuador att stå för 2 mål eller fler.

/Puyol