Bofors – Malmö i kvällens hockeyallsvenska. Hemmalaget ligger överraskande på en andraplats i serien, bara fyra poäng bakom Örebro. Bortalaget Malmö hittar vi först på en femteplats, hela 12 poäng bakom Bofors. Ikväll tror jag att laget med bäst målvakt vinner.

  • Match: Bofors – Malmö
  • Spel: Bofors
  • Odds: 2.30
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00 02/12

Bofors är seriens absolut bästa hemmalag hittills i år. På 13 matcher har man bara fått stryk en enda gång, den förlusten kom mot serieledarna Örebro. Men det var två månader sen och efter det har man bara ångat på i suverän stil. Man är väldigt obekväma att möta hemma i Nobelhallen och det smäller friskt i sargerna, inte många lag som tycker det är kul att åka hit. I Bofors handlar verkligen allt om laget och mindre om jaget. Man har en trupp som verkligen jobbar för varandra, där var person sliter ut sig totalt i varje byte. Det var många som tippade Bofors långt ner i tabellen, att man kanske skulle nå play-off med nöd och näppe. Nu efter halva serien så får vi nog vänja oss vid att Bofors är så här bra som man visar, och man kommer minst ta sig till play-off, det kan jag garantera.

Man har i mina ögon seriens bästa målvakt i Daniel Bellissimo, som har en utmärkt räddningsprocent på 92.23, det ligger han trea i målvaktsligan på. Men då ska man också komma ihåg att han stått alla matcher utom en, vilket väldigt få målvakter är i närheten av. Han kommer bli oerhört viktig för Bofors ikväll!

Senast slog Bofors tillbaka Södertälje med klara 5-1 på hemmais, det var aldrig något snack om vilka som var det bättre laget där. I den matchen gjorde även nya Nicholas Plastino debut i Bofors, han passade på att göra mål direkt för sitt nya lag.

Malmö ligger alltså på en femteplats i tabellen just nu, vilket måste vara en missräkning med tanke på spelarmaterialet. Man har värvat spelare som normalt sett skulle ta plats i ett elitserielag, men i Malmö har dessa inte fått det att funka alls. Personligen trodde jag att en spelare som Linus Klasen skulle leda allsvenskans poängliga i överlägsen stil just nu. Nio mål på 26 matcher tycker iallafall inte jag är godkänt för en sån spelare. Han har sett lite loj och är väl ingen som sliter ihjäl sig för laget direkt. Det känns som Malmö behöver en tuff match på sin hemmais för att verkligen tända till på alla cylindrar, så som 5-4 matchen mot Örebro. Men ikväll spelar man inte hemma i sin lyxarena, utan i simpla, obekväma Nobelhallen. Där man kommer få ta emot tacklingar som aldrig förr, och verkligen få slita som djur för att få med sig poäng. Jag är tveksam till att Malmö är beredda att göra detta.

Robert Carlsson och Alexander Ribbenstrand saknas i Malmö, även fast det finns lite hopp om att Carlsson kan spela ikväll.

Jag tycker det är ett bra odds på ett hemmastarkt Bofors och spelar denna till medelinsats.

/e@sy