Intressant match där båda lagen inlett något osäkert sju matcher in på säsongen. Till dagens match finns det frågetecken på viktiga spelare för ett av lagen vilket kan komma att påverka utgången. Jag har iallafall det klart för mig och spelet känns gjutet i denna match.

Match: Bodo/Glimt – Haugesund
Spel: Över 2.5
Odds: 1.76 @ Pinnacle
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 10/5 15:30

Bodo/Glimt har startat säsongen något svajigt och i senaste matchen bjöd man inte på mycket motstånd när man föll borta mot Strømsgodset med 2-0, en enda riktig målchans producerade man under matchen, Bodo/Glimt låg under med 2-0 redan i halvtid och matchen var i stort sett redan avgjord där. Man har spelat sju matcher av denna säsong och på dom fem senaste har man mäktat med 1-1-3 och hemma hittills har man 1-2-1 med 8/7 i mål. Förra säsongen hade man endast en förlust på hemmaplan dock spelade man då i Adeccoligaen. I tabellen ligger man inför dagens match på en 12:e plats på 5 poäng. Frågetecken finns på målvakten Pavel Londak som utgick skadad senast efter en kollision och är han borta är det ett minus, borta är också Zarek Valentin och Ruben Imingen.

bodo_200x200haugesund_200x200

För Haugesund vart det dubbel bedrövelse i senaste matchen mot Aalesund FK, inte nog med att man förlorade matchen med 1-2 så blev också lagets bästa anfallare skadad. Blir Christian Gytkjaer borta en längre tid är detta ett klart minus för laget. I övrigt har man precis som dagens motståndare inlett säsongen ganska svagt. 1-1-3 på dom fem senaste matcherna där vinsten kom borta mot Brann i näst senaste matchen. Borta denna säsong hittills har man fått ihop 1-0-2 med 4/6 i mål, förra säsongen var man hyfsat stabila på bortaplan och slutade som 4:e bästa lag på bortaplan. I tabellen ligger man på 13:e platsen alldeles under Bodo/Glimt. Som sagt så saknas förmodligen Christian Gytkjaer i denna match vilket är ett minus då man inte har något som har ett lika bra avslut som han har i laget, saknas kan också Michael Haukas och Per Morten Kristiansen göra, helt borta är Eirik Maeland.

Statistiken för lagens senaste möten är ganska gammal då lagen spelat i olika ligor en längre tid och endast möts i cup matcher, lagens möten brukar dock innehålla ganska många mål. Sett till lagens prestationer så här långt har båda lagen producerat en del mål, lagen har tillsammans ett målsnitt på 3.14 på dom sju matcher man spelat av denna säsong. Minuset i denna ekvation är att Haugesund förmodligen kommer att spela utan sin bästa anfallare dock har man fler kompetenta spelare i laget. Bolagen är rörande överens om över i denna match och jag tror faktiskt att vi kan komma att få se ett par mål i denna match. Haugesund har heller aldrig vunnit borta mot Bodo/Glimt och jag tror inte man gör det i denna match heller. Vinst för Bodo/Glimt finns till strax över 1.90 hos dom flesta bolag i skrivande stund och kan vara ett tänkbart spel, jag nöjer mig med över 2.5 i denna match. Lycka till.