Fotboll i Division 2 Norrland, Derbymatch utan derbykänslor? Det var i Piteås lag som Victor Brännström segnande ned under en match förra söndagen och hans liv gick inte att rädda. Han har under sin karriär tillhört båda dessa klubbar. Jag tar ställning och har hittat ett bra odds i mina ögon.

Boden – Piteå
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.02 @ Nordicbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Det kommer givetvis bli en minnesceremoni inför kvällens match. Victor spelade 4 säsonger i Boden och flera spelare i laget kände honom väl och alla kände givetvis till honom. Att någon går bort så hastigt påverkar givetvis alla spelare men de som har det tuffast är så klart Piteå vars lag Victor spelade i. Det är fruktansvärt att bara tänka på hur snabbt ett liv kan slockna och jag tror utan tvekan flera av spelarna i Piteå kommer ha tankarna på annat håll än matchen ikväll.

Om vi ser till fotbollen så har Boden inte spelat match på 10 dagar och eftersom Piteås match blev avbruten senast så har de inte spelat match på 18 dagar och det kan givetvis påverka spelarna. Inte minst Piteås spelare då de inte fått någon match i benen på lång tid plus att senast de hade på sig matchdräkten hände det fruktansvärda som jag nämnde ovan.

Formen är usel om man ser till de senaste matcherna då man har förlorat 3 av de 4 senaste matcherna. Men värt att tänka på är att samtliga 3 förluster har kommit på bortaplan där man inte trivs alls. På hemmaplan trivs man desto bättre då man är urstarka på sin hemmaplan där man har 5-3-0 som resultatrad och urfina 25-4 i målskillnad! Värt att veta är att samtliga 5 segrarna är tagna på de 5 senaste matcherna och man har vunnit samtliga dessa med 2 mål eller fler. Chansen bör vara väldigt god att man kör över Piteå här också med tanke på förutsättningarna.

Piteå har en bra tid bakom sig med 1-2-1 som resultatrad på lagets 4 senaste matcher men tilläggas bör att man spelat bra fotboll och matcherna har varit jämna. Man har dock mött sämre motstånd än Boden förutom matchen mot topplaget Selånger som förlorades med 2-1 på bortaplan. Det är framförallt på bortaplan man har problem och man är nu uppe i 5 raka bortamatcher utan seger. Nu ställs man mot ett Boden som är urstarka på sin hemmaplan.  

Boden har positiva nyheter inför matchen då David Simbo och Niklas Hermansson är tillbaka från skador. Man har frågetecken för Max Nyqvist som varit sjuk i veckan.
I Piteå har jag inga uppdateringar om skador/avstängningar.