Inget av lagen har direkt något form för dagen och man ligger på den undre halvan av tabellen. Bochum har inte presterat bra hemma denna säsong samtidigt som Sandhausen inte presterat på bortaplan, det finns trots allt en del som talar för ena laget.

Match: Bochum – Sandhausen
Spel: Sandhausen 0
Odds: 2.85 @ Bet365
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 21/3 18:30

Bochum vann mötet mot Aalen borta i senaste matchen med 2-0 och man fortsätter att spela bra på bortaplan. Bochum som denna säsong presterat mycket bättre på bortaplan än man gjort hemma och man har hemma denna säsong 2-4-6 med 11/18 i mål. Trots segern är läget i tabellen fortsatt svårt och man ligger på en 14:e plats strax ovanför strecket med bättre målskillnad, laget precis under strecket har också 30 poäng, laget ovanför Bochum har också 30 poäng så det är jämt. 2-1-2 på dom fem senaste där båda hemmamatcherna inte resulterat i någon vinst. Saknas i denna match gör Gunduz och Sinkiewicz.

Adler avgjorde för Sandhausen i senaste matchen.

Adler avgjorde för Sandhausen i senaste matchen.

Sandhausen fortsätter att spela ett riktigt bra försvarsspel och man har inte släppt in många mål i dom senaste matcherna. I senaste matchen vann man med 1-0 hemma mot Bielefeld och man har nu 1-1-3 på dom fem senaste. I tabellen ligger laget på en 9:e plats på 34 poäng vilket innebär att man inte på något sätt är säker från att dras in i en eventuell bottenstrid, mer poäng behövs. Borta denna säsong har Sandhausen spelat 3-2-7 med 8/13 i mål vilket inte imponerar på många. Frågetecken finns på Zabavnik, Mendler kommer att saknas i denna match på grund av skada.

Inget av lagen har egentligen imponerat åt något håll senaste tiden och man ligger där man ligger i tabellen av en anledning, man är inte bättre helt enkelt. Att Sandhausen blivit så pass stor underdog i denna match förstår jag inte, visserligen har man inte direkt presterat bra på bortaplan denna säsong, men hemmalaget har inte presterat dom heller. Sandhausens försvar är betydligt bättre än Bochums och kan tighta till denna match ordentligt, Sandhausen melodi i dom senaste matcherna har varit att täta i försvaret och vinna med uddamålet, trots bortaplan tror jag faktiskt att man kan knäppa Bochum på näsan i denna match och ta hem vinsten. Dock brukar det vara jämna matchen mellan dessa lag så jag väljer att spela Sandhausen 0.